Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, son günlerde sürdürdüğü partisine katılan çarşaflı ve başörtülü üyelere rozet takma geleneğini Muğla'da da sürdürdü. "Vatandaşlara bir paket fasulyeye, bulgura oylarını satmamalarını" söyleyen Baykal, halkı 'uyardı'.


CHP lideri Baykal, konuşmasını tamamladıktan sonra CHP'ye katılanlara rozet taktı. 75 yaşındaki başörtülü Münevver Kayacan ile 77 yaşındaki Hatice Ayyıldız da rozet takılanlar arasında yer aldı.

ALIN AMA OY VERMEYİN

Gümüşlük beldesinde vatandaşlarla hitap eden Baykal, gelen, "Elbette devlet bir yardım yapıyorsa, o yardımı vatandaş alır. Çünkü, o kimsenin cebinden çıkmıyor. Devletin bütçesinden, milletin hazinesinden, vatandaşın desteklediği milli bütçeden çıkıyor. Yardımı alacaksınız ama sonra sakın ha oyunuzu verilen paket karşılında değiştirmeye kalkmayın. O yanlıştır. Almak yanlış değildir aldıktan sonra anlayışı değiştirmek o yanlıştır." diye konuştu.


Vatandaşlara, "Türkiye'nin haline izliyorsunuz, gördüğünüz manzara sizi mutlu ediyor mu? Türkiye'nin gidişatı güzel mi? Ekonomisi güzel mi? Siyaseti güzel mi? Yolsuzluklar güzel mi? Terör güzel mi?" diye soran Baykal, "İki dönemdir iktidardalar, en büyük destek bunlara verildi, kimseye nasip olmayan bir tek parti hükümetini uzun süreden beri ilk kez bunlar kendi başlarına uyguluyorlar. Parlamentoda çok rahat bir çoğunluk, hükümet her istediğini yapar halde. Engel yok, güçlük yok, sonuç Türkiye perişan bir noktada." dedi.



Küresel ekonomik kriz nedeniyle Türkiye'deki ekonomik istikrarın allak bullak olduğunu ileri süren Baykal, "Ekonomi ciddi bir sıkıntının içine giriyor. Tedbir alın dedik, tedbir almaya düşünmediler. 'Bize vurmaz bu kriz, teğet geçer' dediler. Ama kriz her geçen gün farklı bir noktaya geliyor. Başka ülkeler bir araya geldi paketler yaptı. İkinci paketlerini yaptılar. Bizimkiler hâlâ hiçbir düzenleme yapmış değil. Ekonomi sahipsiz, gelecek kaygılı, işsizlik artı, faizler yükseldi. Piyasa bir sıkıntılı noktaya sürüklendi böyle bir tablonun içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.


Baykal, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki durumuyla ilgili Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in 'müzakereye oturduğunu' savunarak, şunları kaydetti: 'Sen devlet olarak, koca bir hukuk düzeni olarak yapman gerekeni, kendi başına kararlaştırdığın doğruyu, hukuka göre, anayasaya göre, dünya gerçeğine göre doğruyu uygulamıyorsun. Pazarlığa başlıyorsun. 'Sen bana yardımcı ol PKK'yı yönlendir' diyorsun. Yani PKK'yı Öcalan'ın yönlendirdiğini kabul ediyorsun. 'PKK'yı yönlendirme karşılığında ona kolaylıklar sergileyeceğini' ifade ediyorsun. Bunların terörü ortadan kaldıracağını zannediyorlar. Tam tersine bu teröre başarıya ulaşacağı umudu vermektir."


Ülkede çatışma ortamı oluştuğunu iddia eden Baykal, "Ardahan'da dün çok acı bin manzara ortaya çıktı. Ortada devlet yok, hukuk yok, toplumsal çatışma ortamı çıkmaya başladı. Birbirlerine saldıran kesimler kendisini gösterdi. Niye? Hukuku uygulayacak, duruma sahip çıkacak bir otorite maalesef orada yok. Bunlar çok tehlikeli gidişler, bu gidiş bunların elinde geldi. Sıfır terörle Türkiye bunlara teslim edildi. Geldiğimiz noktada terör, artık belli coğrafyalarda borusunu öttürür hale geldi. Halk birbirine düşürülür hale geldi. Hükümet de bunları seyrediyor. Üzüntü verici bir manzara. Bu gidiş iyi bir gidiş değil, değerli arkadaşlar bu gidişe iyi bir gidiş değil, buna karşı hepimiz üzerimize düşenleri yapacağı." şeklinde konuştu.




Baykal, ardından Bodrum belediyesi tarafından yaptırılan kapalı yüzme havuzu ve kapalı spor salonu açılış törenine katıldı.