Darbeci Paşa, 18 yıl yaşadığı Marmaris'ten 2007'de ayrılmıştı.

Marmaris, Kenan Evren'i tabeladan sildi! 12 Eylül 1980'de askeri darbeyle yönetime el koyan Evren'in adının verildiği Kenan Evren Bulvarı, 18 yıl sonra Cumhuriyet Bulvarı olarak değiştirildi.
CHP'li meclis üyelerinin isim değişikliği önerisi, dün öğle saatlerinde belediyenin aylık olağan toplantısında görüşüldü. Oylama öncesi söz alan ve Marmaris'te yaşadığı yıllarda Evren'in özel doktorluğunu yapan AKP'li üye Sair Öktem, önergenin reddini istedi. 'Evren ilçeye çok katma değer kazandırdı. 2 okulun yapımını sağladı' diyen Öktem, kararın gerginlik yaratacağını iddia etti.

REFERANDUM YAPILSIN

Bir başka AKP'li üye Hasan Gökmen de konuya halkın karar vermesi gerektiğini belirterek, referandum yapılmasını istedi. CHP'li Belediye Başkanı Ali Acar ise 'Keşke bu isim verilirken halka danışılsaydı. Bulvarın adının değiştirilmesinin, Cumhuriyete sahip çıkmak isteyenleri hareket halinde tutacağına inanıyorum' dedi. Oylamada 16 CHP'li üye 'lehte', 7 AKP'li üye ise 'aleyhte' oy verince, Kenan Evren Bulvarı'nın adının değiştirilmesine karar verildi./akşam