Giresunspor'da kulüp başkanlığı görevine menacerlik şirketi sahibi işadamı Olgun Aydın Peker getirildi. Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Sedat Peker'in 'manevi oğlu' olan ve soyadını da sonradan Peker yapan Olgun Aydın Peker'in başkanlık görevini yürüteceği yönetimde, Asbaşkanlık görevine de Beşiktaş eski menaceri Sinan Engin'in getirilmesi bekleniyor.

Bank Asya 1. Ligi'nde zor günler yaşayan ve 17'inci sırada bulunan Giresunspor'da 15 gün önce yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da ertelenen seçim maddesi bugün gerçekleştirildi. Fiskobirlik Merkez Lokali'nde yapılan seçimlere Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, eski Başkan Fatih Mehmet Kitapçı, seçime tek aday olarak giren Olgun Aydın Peker ile kongre üyeleri katıldı. Olgun Aydın Peker tarafından Divan Başkanı İbrahim Özkul'a sunulan listenin okunmasının ardından söz alan eski başkan Fatih Mehmet Kitapçı, Giresunspor'da başkanlık yapmanın herkese nasip olamayacağını belirterek, "Bu iş yürek ister. Listeden çok umutluyum. Sonuç Giresunspor'un hayrına olacaktır. Seçilecek olan arkadaşların etrafında toplanılmalı ve elele verilmelidir" dedi.

Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel de Giresunspor'a bugüne kadar verdikleri desteği bundan sonra da devam ettireceklerini ve takımı hakettiği yere getireceklerini söyledi.

Başkan adayı Olgun Aydın Peker ise konuşmasına Fatih Kitapçı'ya ve Giresunlular'a teşekkür ederek başladı. Peker, "Giresunspor başkanlığına aday olduğumda 'şunu yaparız, bunu yaparız' demedim. Çünkü bu takımın başarısı için elimizden geleni yapacağıma söz veriyorum. Bu yeni görev tüm Giresunlular'a hayırlı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan ve tek liste ile girilen seçimlerde Olgun Aydın Peker kullanılan 47 oyun tamanını alarak başkanlığa seçildi. Beşiktaş eski menaceri Sinan Engin'in de yer aldığı yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Olgun Aydın Peker, Sinan Engin, Ferhat Abidinoğlu, Ahmet Külekçi, Ali Akdağ, Cevdet Karataş, Mehmet Sarıgöl, Gökalp Kasapoğlu, Nevin Atamer Okumuş, Fatih Sandal, İhsan Yarkın, Ercan Durhan, Hasan Yılmaz, Ömer Aydın, Serdar Kırömeroğlu, Bahtiyar Karakoç, Turgut Saraçoğlu, Naim Aygün, Sefer Bayramoğlu, Öznur Eriş, Enver Yılmaz.

Sinan Engin'in yönetimde Asbaşkan olarak görev alacağı belirtildi. Engin kongreye katılmazken pazar günü Boluspor ile oynanacak lig maçını izlemeye gelecek.

SEDAT PEKER'İN MANEVİ OĞLU

Giresun'un Bulancak ilçesinden olan Olgun Aydın Peker, yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Sedat Peker'e yakınlığıyla biliniyor. Menacerlik şirketi olan ve Sedat Peker'in 'manevi oğlu' olarak adlandırılan Olgun Aydın Peker'in, soyadını da sonradan Peker yaptığı öğrenildi. Peker'in Reflex isimli menacerlik şirketinde Sinan Engin ile ortak olduğu da iddia edildi.
DHA