Hava sıcaklıkları bu hafta mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, sıcaklıklar, kuzey ve iç kesimlerde 6 - 8, güney bölgelerde de 2 - 4 derece artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmeye göre, yurdun batı bölgeleri, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine girdi.

Hava sıcaklıklarının batı bölgelerden başlamak üzere ülke genelindeartarak, hafta başından itibaren Marmara, Kuzey Ege, Karadeniz, İç Anadolu ile Doğu Anadolu bölgelerinde mevsim normallerinin 6 - 8, Güney Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de 2 - 4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Yarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile sabah saatlerinde Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bolu, Düzce ve Karabük çevreleri aralıklı yağışlı geçecek.

Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, sabah ilk saatlerde Isparta, Afyon, Kütahya, Bilecik, Bolu, Çankırı ve Çorum'un yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Salı gününden itibaren hafta sonuna kadar, ülke genelinde önemli biryağış beklenmiyor. Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah saatlerinde sis, doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

BÖLGE VE KENTLERDE DURUM...

Bursa:
Bursa'da etkili olan şiddetli lodos, elektrik direkleri ve reklam panolarını devirdi. Kentin bazı kesimlerinde elektrik kesintisi yaşandı. Vatandaşlar, şiddetli rüzgar nedeniyle sokaklarda yürümekte zorlandı. Kentin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yaşandı. TEDAŞ çalışanları, arızaları gidermek için yoğun çaba harcadı.

Doğu Anadolu:
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kış koşulları hayatı olumsuz etkiliyor. Bölgede, Bingöl'de 28, Muş'ta 6 ve Erzurum'da 3 köy yolunda kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdare Genel Sekreterliklerine bağlı karla mücadele ekiplerinin,kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için başlattığı çalışmalar devam ediyor. Yetkililer, yol açma çalışmaların zaman zaman etkili olan tipi nedeniyle güçlükle yapıldığını ifade etti.

Bu arada, kar yağışının ardından yaşanan soğuk hava etkisini artırıyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları, Ardahan'da eksi 12, Erzurum'da eksi 7, Ağrı'daeksi 4, Iğdır'da eksi 2 ve Erzincan'da da 1 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da 3, Erzurum ve Ağrı'da 4, Kars'ta 7, Erzincan'da 8, Iğdır'da da 13 derece olması bekleniyor.