Uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Nejat Daş"ın kardeşi Vahdet Daş, Hollanda"ya gönderilmek üzere İstanbul"a getirilen 250 kilo eroinin sahibi olduğu iddiasıyla 14 kişiyle birlikte gözaltına alındı.

Servet Daş"ın kullandığı belirtilen 2 Ferrari ile birlikte çok sayıda lüks araca el konuldu. Otomobiller arasında Ferrari 458 İtalia ile Ferrari F 430"da yer aldı. F 458"in fiyatı 1 milyon lirayı bulurken 430"un değeri ise yaklaşık 640 bin lira. Evlerde yapılan aramada da 1 milyon liradan fazla para bulundu.

Ekipler, Afganistan"dan getirilecek büyük miktardaki eroinin Hollanda"ya sevk edileceği istihbaratı üzerine 5 ay önce teknik takibe başladı. İran"dan Van"a buradan da İstanbul"a getirilen eroin Anadolu yakasında bir eve gizlendi. Takip edilen çete üyelerinin aralarında yaptığı sevkiyat konusundaki şifreli konuşmalar çözüldü. Eroin paketler halinde, bir TIR"ın içine Hollanda"ya gönderilmek üzere yerleştirilince polis düğmeye bastı ve dün sabah 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Havadan helikopter destekli yürütülen operasyona özel harekat timleri de dahil edildi. Paketler halinde TIR"a gizlenen 250 kilogram eroin narkotik köpeklerinin de yardımıyla bulundu. 15 kişinin gözaltına alındığı operasyonda Mercedes ve Audi"lerin de arasında bulunduğu lüks 10 araca el konuldu. Emniyetin bahçesine çekilen Ferrari araçlarla bazı polislerin fotoğraf çektirmesi dikkat çekti.




ERDAL KILINÇ/Milliyet