Fransa"da gümrük servisi Türkiye"den giden 10 ton Ferrero marka sahte çikolataya imha etmek üzere el koydu.

Sarı yaldızlı paketlere sarılarak orjinal İtalyan ürüne oldukça yakın görünen 33 bin kutu çikolatanın Fransa"ya içerisinde dondurucu bulunan bir kamyon içerisinde gönderildiği ortaya çıktı. Kasım ayında patlayan skandalı ortaya çıkartan ise sahte çikolataların üzerine şirket logosunun yer aldığı stickerin (çıkartma) konulmaması oldu.

En büyük sahtecilik

Skandalın ardından çikolatayı inceleten Ferreo yetkilileri, "Sahte ürün kimsenin sağlığına zarar verecek şekilde üretilmemiş. Ancak, kalitesi gerçekten çok düşük" açıklaması yaptı. Kamyonda Ferreo"nun ürün portföyünün tamamına yakının sahtesinin yer alması da dikkatlerden kaçmadı. Fransa gümrüğü olayı "Bu bugüne kadar farkına vardığımız en büyük sahtecilik olaylarından biriydi" diye açıkladı.

312 bin dolarlık ürün

Çalışma hayatı boyunca ilk kez çikolta gibi bir ürüne el koymak zorunda kaldıklarını ifade eden Fransa Gümrük Sözcüsü Sophie Hocquerelle, "Bundan önce deri çanta, pahalı parfüm gibi ürünlerde sahteye rastlamıştık. Bu yıl bu şekilde 5.4 milyon parça ürüne el koymak zorunda kaldık Geçen yıl el koyduğumuz parça sayısı 4.6 milyon adetti. Bundan sonraki prosedürler Ferrero ile ithalatçı arasında olacak. Hindistan cevizli çikolataların değeri 312 bin doları buluyor" dedi.