Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin ve vatandaşların hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.

Yeşil Yenice Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri ve yükselen dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda Orman İşletme Müdürlüğü ekibi ve arazöz sevk edildi.
Mahalle Halkı Seferber Oldu
Rüzgarın etkisiyle büyüme eğilimi gösteren yangına yalnızca ekipler değil, mahalle halkı da destek verdi. Vatandaşlar kazma, kürek ve su tankerleriyle söndürme çalışmalarına katılarak ekiplere yardımcı oldu. Mahalle halkının gösterdiği dayanışma, alevlerin geniş bir alana yayılmasını engelledi.
Yangın Kontrol Altına Alındı
Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenilirken, yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.




