Kendilerine de biraz ithal etseler iyi olur." dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla 3 günlük Batı Trakya ziyaretinin ardından İstanbul'a dönen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Atatürk Havalimanı'nda, Almanya'da Peygamber Efendimiz'in (sas) karikatürünün yapılması ve alay edilmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Bozdağ, Almanya başta olmak üzere, Avrupa'nın önemli ülkelerinde son zamanlarda ırkçılık, radikal akımlar ve İslam karşıtı düşüncelerin güç bulmaya başladığını kaydetti. Türkiye'nin bundan fevkalade rahatsız olduğunu her defasında dile getirdiklerini ifade eden Bozdağ, "Özgürlüğün beşiği olduğu söylenen Avrupa ülkeleri, Müslümanların inancının yaşanmasına tahammül edemiyor. İktidarlar, islamofobiyi yaymaya çalışan gruplara engel olmuyor. Bu yüzdenden de İslam karşıtlığı giderek güçleniyor." diye konuştu.

Müslümanlardan herhangi biri Hristiyanlıkla ilgili bir şey yaptığında kıyametler koptuğunu dile getiren Bozdağ, "Müslümanlar böyle bir şeyi zaten yapmazlar. Çünkü İslam inancına göre, Hazreti İsa Hristiyanların peygamberi olduğu kadar Müslümanların da peygamberidir. Bütün kitaplara da inanırlar. Dolayısıyla dinlere karşı saygısız bir davranışı da göstermezler. Diyelim ki Norveç'te Breivik 70 tane masum insanı katletti ama hiçbir İslam ülkesinde Hristiyan terörist diye bir damga vurmadı. Olayı Hristiyan terörizmi, Hristiyan faşizmi diye nitelendirmedi. Çünkü Breivik'in bu davranışını Hristiyanlığa mal etmek yanlıştır. Müslümanlar bir yanlışa düştüğünde Avrupa saldırıya geçiyor. Bunu şiddetle kınıyorum. Artık Avrupa ders vere vere kendisinin derse ihtiyacı var. Bir takım özgürlükleri ihraç ede ede anlaşılan kendilerinde özgürlük kalmamış. Kendilerine de biraz ithal etseler iyi olur." ifadesini kullandı.