Bir kamu kurumunda mutemet olarak çalışan Yusuf Ç., zimmet suçundan yargılandığı mahkemede beraat etti. Yargıtay savcısının, beraat kararının onanmasını istemesine rağmen Yusuf Ç., mahkemeye bir dilekçe göndererek, "Zimmet suçunu işledim, vicdan azabı çekiyorum, beni cezalandırın" dedi.

ANKARA"da bir kamu kurumunda mutemet olarak çalıştığı sırada, Azize T. isimli memur arkadaşının nema parasını eksik ödeyerek, 824 TL."yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla Yusuf Ç. hakkında dava açıldı. Yusuf Ç., Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi"nde beş yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Mahkeme, "Olayın tek tanığı olan kurum müdürü T.K."nin öldüğü, mahkumiyeti gerektirir yeterli, inandırıcı, kesin ve şüpheden uzak delil elde edilemediği" gerekçesiyle Yusuf Ç. hakında beraat kararı verdi. Sincan Cumhuriyet Savcılığı"nın temyizi üzerine dosya, Yargıtay 5. Ceza Dairesi"ne geldi. Yargıtay, bu konuda nihai kararını vereceği aşamada Yusuf Ç. yeni görev yeri olan İskenderun"dan 3 Mart 2008"de savcılık aracılığıyla mahkemeye bir itiraf dilekçesi gönderdi. Yusuf Ç. dilekçesinde, "Vicdanım rahatsız olduğu için beraat ettiğim suçu işlediğimi, zimmetime para geçirdiğimi itiraf ediyorum, bu doğrultuda işlem yapılmasını arz ederim" dedi.

Bu itiraf üzerine Yargıtay, 2 Şubat"ta beraat kararını bozarak, sanığın yeniden yargılanmasını istedi. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi"nde yeniden yargılanacak olan Yusuf Ç."yi beş yıldan 12 yıla kadar hapis ve memuriyetten "men" cezası bekliyor. Sanığı yeniden yargılayacak olan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Osman Kaçmaz, arkadaşlarına, "Bunca yıllık meslek hayatımda böyle sanık görmedim" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Parayı iade etmiş

VİCDAN azabı çektiği için hapse girmeyi ve memurluktan atılmayı göze alarak suçunu itiraf eden Yusuf Ç. kendisine telefonla ulaşan Hürriyet muhabirine, "O zaman çok zor bir dönem geçirdim. Çok rahatsız oldum. Hayata küstüm, başıma bazı işler geldi. Maddi ve manevi zor günler geçirdim. Mahkemeye çıkmadan önce bahse konu olan arkadaşın parasını da ödedim, ama içim bir türlü rahat etmedi. İtiraf dilekçesi verdim" dedi.