AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da düzenlenen “18. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’’nın açılışında yaptığı konuşmada, önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları özetle şöyle:

Yeni Anayasa
Yeni bir dönem başladı, yeni bir sayfa açıldı. Konu TBMM’nin ve siyaset kurumunun en önemli gündem maddesidir. İstiyoruz ki milletçe gelin bu üzümü yiyelim, bağcıyla uğraşmayalım, bu işi bitirelim. Yeni anayasamız bürokratik ideolojilerin değil milletimizin eseri olacaktır. Evrensel değerlerle tezat teşkil etmeyen ve milletimizin rızasına uygun anayasaya ihtiyacımız var.

Siyasete müdahale, sivilleşme
Madem ki biz milletin sesi, milletin vicdanı, millet siyasetinin temsilcisiyiz; o halde kimsenin kendi günahıyla yüzleşemediği yerde Türk siyasetinin karanlık yıllarıyla yüzleşmek de bize düşer.

BDP’nin ‘başörtüsü’ önergesi
Benim başörtülü kardeşlerimi niye istismar ediyorsun, yapacaksan yap, gelsin girsinler. Senin böyle bir derdin yok ki. Dini Zerdüştlük olan bir anlayışın böyle bir derdi olabilir mi? Dert istismar, acaba AK Parti’yi köşeye nasıl sıkıştırırız, geç o işi geç, siz bizi köşeye sıkıştıramazsınız.
taraf