Mesajında, etiğin tanımını yapan Bosnalı, etik değerlerin insanların davranışlarına yön veren prensipleri olduğunu söyledi. Bosnalı mesajında, Aydın Ticaret Borsası’nın ahlaki değerlerin yaygınlaşması ve geliştirilmesi için bazı değerleri kendilene düstur edindiğini kaydetti.
Mesajında, etik değerlerin tanımını yapan Bosnalı, “Adaleti temin ve toplumsal huzuru tesis için genel akla dayanarak toplum ve iş hayatındaki davranışları düzenlemeye yönelik kural ve kaidelere ‘etik değerler’ denir. Değerlerimiz davranışlarımıza yön veren prensiplerimizdir. Doğruyu ve iyiyi aslında farklı yorumlasak da genel manada doğru tektir “ dedi.
Kamuda etik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek amacıyla Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun kuruluşuna ilişkin 5176 Sayılı Kanun 25 Mayıs 2004 tarihinde TBMM’nde kabul edildiğini belirten Bosnalı kurum olarak şu değerleri kendilerine düstur edindiklerini kaydetti: “Üyelerimiz velinimetimizdir. Üye bilgileri gizli bilgi niteliğinde olup,asla üçüncü kişilerle paylaşılamaz. Kurumumuzda sadece kurallarla değil ahlaki değerlerle birlikte yönetilmektedir. İnsani değerlerimiz en büyük zenginliklerimizdir. Çalışırken önceliklerimiz verimli,etkili ve etik davranmaktır, zamanı rasyonel kullanmak ve müşteri(üye) memnuniyetini en üst düzeye taşımaktır. Kanunlarımızın ötesinde soysal sorumluluklarımız da asli görevlerimiz arasındadır. Hesap veremeyeceğimiz hiçbir işin altına imza atmayız,tüm çalışmalarımız hizmetlerimizden istifade edenler için hesap verilebilir niteliktedir”