Hukukçulara göre de, iş yükünün ağırlığının yanısıra elverişsiz çalışma ortamı ve yetersiz ücret, sorunun boyutlarını artırıyor. Yeni Şafak'a konuşan hukukçular yargının sorunlarına çözüm getirmek için acele edilmesi gerektiğini belirttiler.

Adalet eski Bakanı Oltan Sungurlu, Türkiye'de hakim ve savcıların yükünün anormal derecede ağır olduğunu belirterek,”Ben mesleğin içinden gelen biri olarak bu hakimlerin bu yükü nasıl kaldırdığına hayret ederim. Çok miktarda hakim ve savcı almamız lazım” şeklinde konuştu.

Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk de, yargıda aşırı bir iş yükü bulunduğunun üzerinde durarak, “Türkiye'de mevcut mahkeme sayısı ve hakim sayısı bu ağır yükü karşılamakta zorlanmaktadır. O nedenle davalar uzamaktadır. Oysa çok yaygın bir söz vardır geciken adalet; adalet değildir. Yargının hakim ve savcı sayıları olarak güçlendirilmesi gerekir” diye konuştu.

Eski Yargıtay Savcısı Ahmet Gündel ise, yargıda yaşanan tıkanıklığı değerlendirirken, “Bu konuda bir herhangi bir teredddüt bulunmuyor. Bu tıkanma sorunu hem yerel mahklemeler hem de yüksek yargı organları için söz konusudur. Yargıtay'da özellikle ceza davalarının incelenenip karara bağlanması uzun bir zaman almaktadır” dedi./yeni şafak