Macro Risk Advisors (MRA) hisse yatırımcılarını bekleyen 8 tehlikeyi şöyle sıraladı:

Devlet borçları - MRA"ya göre Portekiz kurtarılma yolunda ilerliyor, ancak bulaşma uzak bir olasılık olarak görülüyor.

Ortadoğu - Kaynamaya devam ediyor.

Ham petrol fiyatları - Fiyatlar artmakla kalmadı, vadeli piyasada fiyatlar “daha yukarı zıplamaya hazır bir teyakkuz hali” düzeyine geldi.

Enflasyon/Para politikası - MRA"ya göre ABD"de para politikasında belirsizlik sürüyor. Ancak bu küresel ölçekte de geçerli. MRA,”Küresel parasal dengesizlik konusunda henüz araştırılmamış ortamlarda oluğumuzu kabul etmemizin önemli oluğunu düşünüyoruz.” görüşünü dile getirdi.

ABD konut sektörü - MRA"ya göre “En son konut verileri tehlike sinyalleri veriyor.”

Şirket kazançları - Piyasanın S&P 500 şirketlerinin ilk çeyrekte hisse başına 22 dolar, 2011"in tümü için ise yüzde 24 artışla 97 dolar kazanç artışı sağlayacağı beklentisine vurgu yapan MRA, bu beklentinin hammadde ve gıda fiyatlarındaki artışları ne kadar bu hesaplamaya kattığını sorguluyor.

ABD mali politika düzenlemeleri - MRA, ABD"nin bütçe açığını azaltma yolunda harekete geçmesinin ekonomi üzerinde yaratabileceği etkileri sorgularken, “Geçtiğimiz üç yılda özel sektör borçlanmayı azaltırken, hükümet harcamaları kredi hacmini artıran tek faktör oldu. Eğer harcamaları azaltma söylemi tutarsa bu da geçerli olmaktan çıkar.” dedi.

Risk iştahı - MRA"ya göre yukarıdaki faktörler sonuçta küresel hisselerin yukarı hareketinde çok önemli bir faktör olan risk iştahını köreltebilecek etkiye sahip olabilir.