Hacizli yakalamalı olan araç polis ekiplerince alınarak yediemine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, Söke Sanayi Sitesi"ne bulunan ankesörlü telefondan 155 polis imdat hattını arayan bir şahıs "09 RY 061 plakalı aracın bomba yüklü olduğunu, Uşak ve Denizli taraflarında olan bu aracın içinde bulunan canlı bombanın Aydın"da eylem yapacağı yolunda" ihbarda bulundu. İhbardan sonra her ihtimali göz önünde bulunduran polis, bu bilgiyi bir yandan Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşırken, diğer yandan da aracı aramaya başladı. İhbar üzerine harekete geçen Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaklaşık 120 dakika içerisinde aracı Aydın"da sanayide bir oto boyacısında boyanırken yakaladı. Üzerinde motoru dahi bulunmayan araç üzerinde sorgulama yapan polis, aracın hacizli yakalamalı olduğunu tespit ederek, aracı olduğu haliyle çekip yediemine teslim etti.

“İHBARIN ALACAK VERECEK DAVASINAN YAPILDIĞI SANILIYOR”

Aracın yakalanmasının ardından bölgedeki tüm ekipler normale dönerken, Aydın polisi araçla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan soruşturmada aracın şu anda B.A. isimli bir şahısta bulunduğu ve ruhsat sahibinin ise aracı bir süre önce başka bir kişiye Söke"de sattığını tespit etti. Şu ana hacizli yakalamalı olan aracın ruhsat sahibinin, arabayı sattığı kişiden parasını alamadığı, bu nedenle 3. kişiye de satış vermediği öğrenildi.
B.A, otomobili 1.5 ay önce H.K. ismli kişiden satın aldığını, H.K'nin ruhsat sahibi A.T.'ye bir miktar borcu olduğunu, bu nedenle aralarında sorun olduğunu belirtti.
Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.