Wall Street Journal gazetesinin Suudi hükümetinden üst düzey  yetkililere dayandırdığı haberine göre, Hafter, Trablus'u ele geçirmek için  başlattığı saldırıdan birkaç gün önce Suudi Arabistan'ı ziyaret etti.

Suudi Arabistan'ın, General Hafter'in, Trablus'u ele geçirmek için  başlattığı operasyona destek için milyonlarca dolar yardım sözü verdiği ileri  sürülen haberde, ismi açıklanmayan bir Suudi yetkilinin, "Oldukça cömerttik."  ifadesine de yer verildi.

Haberde, Hafter'in, 27 Mart'ta, Riyad'a gerçekleştirdiği ziyaret  sırasında Kral Selman bin Abdulaziz  ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile  görüştüğü belirtildi.

Libya'ya silah ambargosunu denetleyen BM mekanizmasına göre ise  Hafter, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'dan da destek aldı, ancak Mısır  Hafter'e destek verdiğini yalanlarken, Birleşik Arap Emirlikleri'nden bu konuda  bir açıklama yapılmadı.

Haberde, ABD'li yetkililere göre ise Rusya'nın da Hafter'e silah ve  askeri danışmanlar gönderdiği ancak Kremlin'in bu iddiaları yalanladığı  kaydedildi.

Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı başlatan Libya'nın  doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter ile Ulusal Mutabakat  Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'ın birlikleri arasında  Trablus ve çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Dünya Sağlık Örgütüne göre ise Libya'nın başkenti Trablus'taki  çatışmalarda, bir haftada 7'si sivil 75 kişi öldü, 323 kişi yaralandı.

Meşruiyet krizinin 2011'den bu yana çözülemediği Libya'da,  uluslararası tanınırlığa sahip UMH birlikleri ile Halife Hafter'e bağlı güçler arasında çatışmalar sürüyor.