Trabzon’da oturan 2 çocuk annesi Elif S., 10 yıllık eşi kamyon şoförü Hakkı S.’nin kendisini aldattığından şüphelenmeye başladı. Bunu ortaya çıkarmak için plan yapan genç kadın, önce kocasının telefonunu bozdu ardından da “Benim tanıdığım bir tamirci var, götürür yaptırırım” diyerek telefonunu aldı.
 
Telefona bir arkadaşının aracılığıyla Çin’den getirttiği “casus böcek” yazılımı yükletti. Telefonu yaptırdığını belirterek eşine teslim eden Elif S., daha sonra kocasının konuşmalarını 8 ay boyunca dinlemeye ve mesajlarını okumaya başladı. Eşinin kendisini aldattığını belirleyen kadın, üç gün önce şehir dışındaki işinden dönen kocasına hesap sormak istedi. Kocasına, telefonunu dinlediğini ve kendisini aldattığını söyleyen kadın, çıkan tartışmada Hakki S. tarafından feci şekilde dövüldü.
 
Hastanelik olan kadın, buradaki tedavisinin ardından polis karakoluna başvurarak eşinden şikâyetçi oldu. Kadının şikâyeti üzerine gözaltına alınan Hakkı S. ise suçlamayı kabul etmeyip, karısı hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği” gerekçesiyle şikâyetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
Casus böcek yazılımı nedir?
 
CASUS Böcek yazılım sayesinde program yüklenen telefona gelen çağrı ve mesajlar, istenilen telefona yönlendirilerek sinyal veriyor. Hedef telefon arandığında diğer telefonun ekranında hiçbir belirti göstermeden eş telefondan dinlenebiliyor. Casus yazılımlar internet üzerinden 450-500 liraya satılıyor.