Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bize diyorlar ki Sayın bakanım, bitirin şu terörü niye duruyorsunuz bitirin. Peki nasıl bitireceğiz diye soruyorum. Vurun, nerde görürseniz vurun. Devlet terörün yaptığını yapamaz, Türkiye bir hukuk devletidir. İnsanlarımızın canı da malı da güvenliği de teminat altındadır. Biz terörün yaptığı kahpeliği yapamayız" dedi.

Memleketi Erzincan'da bir süredir ziyaret ve temaslarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bu yıl 16'sı düzenlenen Kemah Sultan Melik Kültür ve Spor Şenlikleri'ne katıldı. İlçe girişinde vatandaşların alkışları arasında karşılanan Bakan Yıldırım, şenlikler kapsamında açılan stantları gezdi. Bakan Yıldırım daha sonra Türk Kızılayı tarafından Erzincan - Erzurum Karayolu üzerinde 7. kilometresinde yapılması planlanan Türk Kızılayı Erzincan Mineralli Su Tesisleri'nin temel atma törenine katıldı.

Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı açılış alanında yiyecek ve içecek ikramının yapıldığı dev bir çadır kent kuruldu. Erzincan Valisi Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, AK Parti İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, ilgili kamu kurum ve yöneticilerinin yanı sıra kuruluş temsilcilerinin de katıldığı tören İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran'ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle başladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Kızılayı tarafından Afyon'da işletilen maden suyu işletmelerinin ardından ikinci mineralli su tesisinin Erzincan'a yapılacağını söyledi.

Konuşmasında son günlerde artan terör saldırılarına da değinen Bakan Yıldırım, terör belasını bu ülkenin gündeminden çıkarmaya ahdettiklerini ve karar verdiklerinin altını çizerek, bu kararlılığın bugün, düne göre daha fazla olduğunu ifade etti.

ACILARI YAŞASAK TA BİRLİĞİMİZİ BERABERLİĞİMİZİ MUHAFAZA EDECEĞİZ
Yıldırım, bayramda meydana gelen trafik kazalarda azalma olduğunu hatırlatarak, "Tatile giden bayrama giden vatandaşların sayısında bu yıl çok artış oydu iki katına çıktı ama ne oldu biliyor musunuz, kazalarda ve ölümlerde yarı yarıya azalma oldu, işte yolların marifeti bu, yolları böldük milleti birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, Milleti bölmeye, ülkeyi bölmeye çalışan gafillere buradan sesleniyorum, bu ülkeyi bölmeye, bu milleti birbirine düşürmeye, sizinde gücünüz yetmez efendilerinizin de gücü yetmez. Bu millet 1071'den beri bu topraklarda kader birliği yaptı, sen Kürtsün demedi, sen Türksün demedi, sen Alevisin demedi, sen Sünnisin demedi, bir olduk, beraber olduk. Savaşları beraber kazandık, tasada kederde ve sevinçte birlikte olduk. Bu birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışanlar elbet, mutlaka pişman olacaklar, perişan olacaklar, 75 Milyonun duası desteği birliği ve kardeşliği onu bir kaşık suda boğacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Bu millete acılar yaşatabilirsiniz, masum insanları, çocukları öldürebilirsiniz, kahpelik, kardeşlik yapabilirsiniz, ama bu milleti bu ülkenin insanlarını birbirine düşman etmeye gücünüz asla yetmeyecektir. Acıları yaşasak ta birliğimizi beraberliğimizi muhafaza ederek, bu terör belasını bu ülkenin gündeminden çıkarmaya ahdettik, karar verdik. Bu kararlılığımız bugün düne göre daha fazladır. Bizim bu noktada milletimizden istediğimiz tek şey var; terör şebekelerine karşı, bu ülkenin birliğine beraberliğine karşı gayret gösterenler, onlara çanak tutanlara rağmen, moral değerlerinizi en yüksek seviyede tutacaksınız. Birliğinizi beraberliğinizi daha da sağlam hale getireceksiniz. Teröre vereceğimiz en büyük mesajımız budur. İşte Erzincan, işte Türkiye'nin birliği ve beraberliği, her rengi ile her inancı ile Erzincan Türkiye'ye örnek duruyor karşınızda" diye konuştu.

BİZ TERÖRÜN YAPTIĞI KAHPELİĞİ YAPAMAYIZ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, terörle mücadelede devletin terörün yaptığını yapamayacağını vurgulayarak, "Bize diyorlar ki Sayın Bakanım, bitirin şu terörü niye duruyorsunuz bitirin. Peki nasıl bitireceğiz diye soruyorum. Vurun, nerde görürseniz vurun. Devlet terörün yaptığını yapamaz, Türkiye bir hukuk devletidir. İnsanlarımızın canı da malı da güvenliği de teminat altındadır. Biz terörün yaptığı kahpeliği yapamayız. Ülkeyi bölmek isteyenlere buyurun bölün mü diyeceğiz. Dediklerine boyun mu eğeceğiz. Elbette ki boyun eğmeyeceğiz. Hukukun içerisinde kalacağız, yılmayacağız yorulmayacağız. Mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki onların efendileri kim olursa olsun, nerden destek olursa olsun bizim arkamızda duası desteği olan 75 milyon Türk Milleti var, başımızda ay-yıldızlı bayrağımız var" dedi.

Kızılay Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Kızılay yöneticileri ve Vali Selman Yenigün'ün konuşmasının ardından Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı'nın yurt genelinde olduğu gibi dünyanın dört bir yanında ihtiyaçlı insanların yanında olduğunu ifade etti. Akar, "Temelini ve gücünü bu ülkeden alan Türk Kızılayı, ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaya devam edecektir. Afet dönemlerinde yada kan ihtiyaçlarında adı daha çok anılan Türk Kızılayı'nın hizmetleri afetler ve kan temini ile sınırlı değildir. Bugün 770 şubesi 10 bin seçilmiş yöneticisi, 500 bin gönüllüsü ile Miyanmar'dan Somali'ye, Haiti'den Endenozya'ya, Pakistan'dan Japonya'ya kadar uzanan 50'ye aşkın ülkede ve yurt içinde yürüttüğü insanı yardım operasyonları ile dünyanın en önde gelen yardım kuruluşlarından biridir" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırı ve beraberindekiler alkışlar arasında Türk Kızılayı Erzincan Mineralli Su İşletmesi'nin temelini attı.

Tamamlandığında, 11 bin metrekare kapalı, 330 bin metrekare açık alana sahip olacak tesiste Afyon'daki tesisin ardından Kızılay'ın işlettiği ikinci mineralli su tesisi olacak. 200 milyon şişe maden suyu üretimi yapacak olan tesisteki maden sularının 170 milyon adedi yurt içinde satılırken, 30 milyon adedi ise ihraç edilecek.