Deneyerek bazen faydalarını bazen de zararlarını görerek bilinçli veya bilinçsiz şekilde bitkilerden asırlardır faydalanılmıştır.

Bu bitkilerin en önemlilerinin başında goji bitkisi türkçe anlamıyla kurt üzümü gelmektedir.Orjinali Asya olan ve çoğunlukla Tibet'te ve Moğolistan'da yetişen goji bitkisi dünyadaki besin değeri en yüksek olan meyvelerden biridir. Yüksek miktarda protein, 18 ayrı aminoasit, yüksek değerde betakaroten, çinko,demir,fosfor,B-complex, E vitamini ve C vitamini barındırmaktadır.Ayrıca dünyada en çok antioksidan içeren bitki goji bitkisidir.

Antioksidan; yağların oksitlenmesini yavaşlatan maddedir. Canlılarda, kimyasal süreçler, özellikle oksitlenme, serbest radikallerin oluşmasına neden olur. Yüksek derecede reaktif olan serbest radikaller farklı moleküller ile kolayca reaksiyona girebilir ve böylece hücrelere, canlıya zarar verebilir, Antioksidanlar serbest radikallerle reaksiyona girerek onlarla bağ kurarak hücrelere zarar vermelerni önler. Bu özellikleriyle hücerelerin anomalileşme ve sonuç olarak tümör oluşturma risklerini azalttıkları gibi, hücre yıkımını da azalttıkları için daha sağlıklı ve yaşlılık etkilerinin minimum olduğu bir yaşam yaşama şansını yükseltir.

Goji bitkisinin sağlığa etkileri

Ömür uzatır, enerji ve dayanıklılığı arttırır, kan basıncını düşürür, kolestrol seviyesini düzenler, baş ağrısını ve sersemlik hissini ortadan kaldırır, uyku düzenleyicidir, kalbi güçlendirir, bağışıklık sistemini güçlendirir, güçlü kan değerleri sağlar, her türlü kansere karşı korur, doğurganlığı arttırır, kemikleri güçlendirir, hafızayı güçlendirir, mutluluk hormonu salgılar, sindirimi kolaylaştırır, diş etlerini korur, göz sağlığı açısından faydalıdır.

Kurt üzümü Çin tıbbında kulllanımı yaygınlaşan , önemli yer alan bir bitki haline gelmiştir. Goji bitkisi cilt bakımını sağlık ile birleştirmeye çalışan mucizevi bir bitkidir. Goji bery ciltteki etkisi kan dolaşımını hızlandırıyor, cilt metabolizmasına karışıyor, epidermis ve hypodermisteki oluşacak zararları geciktiriyor. Özellikle kurumuş ve pul pul dökülen cilt dokusunu iyileştirmeye yardımcı olur cildi nemlendirmeyi ve ciltteki iltihap oluşumunu ve serbest radikallerin verdiği zararları azaltmaya yardımcı oluyor.

Bilim adamlarının yıllardır goji bitkisi üzerinde yaptığı çalışmalar sonucu bulduğu en önemli etkilerden biri de hücre yenileyici olmasıdır. İçeriğinde bulunan polisakkarit ve germanium sayesinde kanserli hücrelerin büyümesini durduğunu, hücre ve fareler üzerinde yapılan çalışmalarda ise kanserli hücrelerin ölümüne katkı sağladığı bulunmuştur.

Bilim adamlarının goji meyvesinin hücre yenileyici özelliğini bulmasıyla eskilerden beri saç için kullanılan kil, kına ve sarımsak gibi bitkilerden daha etkili olduğu tespit edilmiştir. Ve bu tespit sonucunda saç bakım ürünlerinde goji bitkisini kullanmak için çalışmalar yapmışlardır. Bilim adamlarının çalışmaları sonucu bulunan formülle yapılmış olan GOJİBERRY saç bakım seti şampuan ve losyondan oluşan çok özel bir saç bakım setidir.

Gojiberry saç bakım seti %100 doğal ve bitkiseldir. Losyon içerisinde bulunan hiamine yani vitamin B1 saçları parlaklaştırır doku ve hacim kazandırır, kan dolaşımını arttırarak saç köklerinin beslenmesini sağlar, saç büyümesini hızlandırır, saç dökülmesini önler. Folik asit saçın sağlıklı biçimde büyümesi ve gelişmesine yardımcı olur. Eksikliğinde ise alopesi yani bölgesel saç dökülmeleri oluşur. İnositol B vitamini ailesindendir ve hücre yapısının sağlamlığına bütünlüğüne etkilidir. saçın uzamasını hızlandırır. .Saç bakım setinin içerisinde bulunan yeşil çay özü saç foliküllerinin direncini arttırır saç derisini besler.

Şampuanın içeriğindeki ph5.5 değeri ile saç derisindeki alerjik reaksiyonları tahrişi ve saç derisindeki kabuklanmayı önler.jojoba yağı kepek oluşumunu önler.nemlendirici olarak lanolin,gliserin bulunmaktadır.Vitamin B6, B2, B12 sayesinde saç dökülmelerini, kepeği önleyen ve ölmemiş hücrelerde yeniden saç oluşumunu sağlayan saç, kaş, ve kirpiklerin normalden 2 kat daha hızlı uzamasını sağlayan gojiberry saç bakım seti sağlık bakanlığından onay almış bir saç bakım ürünüdür. En önemli özelliği ise ölmemiş hücreleri canlandırarak yeni saç oluşumuna yardımcı olmasıdır.

8 yaş üzeri bay bayan her saç tipinde uygulanan saç bakım seti 2 yıldır %98 memnuniyet görmüş ve hala talebi yoğun ve tavsiyelerle kullanımı yaygınlaşan mucize bir saç bakım setidir. Bilim adamlarının yıllarca özverili çalışmaları sonucu ortaya çıkan etkili sonuçlar sağlayan ilk ve tek saç bakım ürünüdür.

Ürün etkileri klinik testler dışında kullanıcıları tarafından gerek yorumlarıyla gerek tavsiyeleriyle isim yapmış, düşünüldüğünden daha kısa sürede çok fazla kitleye ulaşmıştır.

Piyasada bulunan saç bakım ürünleri arasında çok farklı bir yer edinen gojiberry saç bakım setine ilgi ve talep her gün artmaktadır. Ürün şuan için seçkin eczanelerde bulunabilmekte ve ayrıca firmanın çeşitli tanıtım kampanyalarıyla eczane fiyatlarının altında özel fiyatlarla kullanıcılarına sunulmaktadır.