Yeni yaptığı bisiklet motosikletinin kilometrede 5 kuruş benzin yaktığını belirten Erkan, "Küçük yaşlarda aklımda olan bir fikirdi. Sonunda gerçekleştirdiğim için mutluyum. Büyük bir çaba sarf ettim. Daha önce buzdolabından tekne yapmıştım. Babam kızdı bende buzdolabından yaptığım tekneyi kırdım" dedi.
Elinde imkan olması halinde daha birçok icatlar yapmak istediğini ifade eden Erkan, şöyle konuştu: "İlk olarak aklıma bisikleti motosiklete çevirme fikri gelmişti. Bir süre düşündükten sonra elimde buzdolabından yapmış olduğum teknenin motoru aklıma geldi. Kullandığım bisikletime bu motorun piston ve gömleğini monte ettim. Özel bir benzin deposu yaptım. Bisikleti motosiklete çevirmek yaklaşık iki ayı aldı. Toplam 300 TL gibi bir masrafım oldu. Eğer imkanım olsa daha birçok şey yapabilirim."
Babasının böyle işler yapmasına kızdığını kaydeden Erkan, sözlerine şöyle devam etti: "Babam bu türlü yaptığım işlere çok kızar. Başıma bir iş geleceğinden korkar. Bu bisiklet motorumu gizli ve korku içerisinde yaptım. Benden büyük mahalle arkadaşlarımın motosiklet sürmelerini görünce benim neden motorum yok diye üzülürdüm. Böyle bir icat yapmaya karar verdim. En azından benzinim bitse, pedal çevirerek petrole kadar gidebilirim. Yaptığım icadı hem bisiklet hem de motosiklet olarak kullanmanın keyfini yaşıyorum. Hız yapamıyorum. Gerçi benim için hız önemli değil. Mahalle aralarında gezip dolaşmak için yaptım. Trafiğe çıkmıyorum."