Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye on yıllar boyunca kendisine ayak bağı olan, karanlık ilişkilerle ülkeye pranga haline gelen çetelerden, mafyalardan kurtuluyor. Türkiye, ilerlemesinin, kalkınmasının, büyümesinin önündeki engellerden arındıkça, birileri ciddi şekilde rahatsız oluyor. Biz arı kovanına çomağı soktukça, birileri ciddi biçimde rahatsız oluyor” dedi

Trabzon Cumhuriyet Meydanı"nda toplu açılış törenine katılan Erdoğan, “Türkiye demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak çağdaş standarda kavuşuyor. Yıllar boyunca üzerine gidilemeyen meseleler, cesaretle çözüm yoluna giriyor. Birileri ciddi rahatsız. O kadar pervasız eleştiri içindeler ki; devlet kurumlarını, TBMM, cumhurbaşkanlığı makamlarını, yargıyı, hükümeti sürekli dillerine dolayıp yıpratmaya çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar. Defalarca söyledim. Aksi ispat edilene kadar herkes masumdur. Herkesin artık bu ilkeyi, bu anayasal ilkeyi kabullenmesi gerekiyor” diye konuştu.
Erdoğan, kalabalığı arasından “Çetebaşı Baykal” sloganı atılması üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Öyle demeyelim. Bırakın onlar desin, ama biz demeyelim. Onlar hakaret edecek, biz etmeyeceğiz. Biz tatlı dille konuşacağız. Bağımsız mahkeme, savcı ve hâkimler incelerler araştırırlar, ak ile karayı ortaya çıkarırlar. Hukukun çalışmasından rahatsızlık duymak, ancak gocunacak işleri olanlar için geçerlidir” dedi.

CHP"lilere eleştiri
“Polis ve jandarma tamamen yasalar çerçevesinde bir yerde arama yapıyor, bazı partilerin milletvekilleri tam kadro oraya doluşuyor” ifadesini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:
“Geçiyorlar mikrofonların, kameraların önüne, iki cümle sonra sözü hükümete getirip nezaket kuralları dışında verip veriştiriyorlar. Bunların hukuk anlayışı bu kadar. Aslında yargı sürecine giren bir olayda konuşmaları söz konusu olamaz. Anayasa"ya aykırı bir durum.”

MİLLİYET