Gazeteci Erhan Çelik'in Kanal 7'de hazırlayıp sunduğu İskele Sancak programında Kanal D Ana Haber anchormani Mehmet Ali Birand'ın iki kez tekrarladığı gafı gülüşmelere sebep oldu...

Erhan Çelik'in bu haftaki konuğu MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın geçtiğimiz hafta MİT Kampüsünde ağırladığı ve görüştüğü gazetecilerden Mehmet Ali Birand'dı.

İKİ KEZ ÜST ÜSTE

Birand'ın Müsteşar Hakan Fidan'dan söz ederken iki defa "Kaplan" demesi ise izleyenleri güldürdü.

İlk seferde "Kaplan, yeni MİT Müsteşarı benim için sürpriz oldu. Çünkü, bendeki izlenim, genelde bizde bu deformasyon vardır. 'Canım Başbakan'ın tanıdığı, buraya getirildi...' diye düşündük." diyen Birand, ardından ilerleyen dakikalarda da şöyle konuştu:

"O sorulara verdiği cevap, konuşurken verdiği mimiği, ona verdiği pas ile o adamı bir yer koyarsınız. Ben şu anda Kaplan'ın dünyanın en müthiş..."

HATAYI FEHMİ KORU DÜZELTTİ

Birand'ın Hakan Fidan için ikinci kez "Kaplan" demesi üzerine, programın diğer konuğu Fehmi Koru dayanamadı ve "Hakan Fidan" diye düzeltti.

Birand ise yanlışını, "Hakan Fidan... Kaplan, nereden çıktı?" diye sordu. Stüdyodakiler gülerken, programın sunucusu Erhan Çelik ise espriyi patlattı:

"Ben Kaplan olarak nitelemeye başladınız diye düşündüm."

ANA HABERDE DE BÖYLE OLUYOR...

Koru'nun "İkinci kez olunca müdahale ettim" demesi üzerine Birand'ın kendi kendine söyledikleriyse programın doruk noktasyıdı:

"Ana haberde de böyle şeyler oluyor, müdahale eden olmuyor işte."