Beşiktaş Başkanı, Mustafa hocaya “Artık dayanamıyorum. Olağanüstü kongreye gitmeyi düşünüyoruz” dedi. Denizli ise “Yapma başkan. Sana söz veriyorum bu takım şampiyon olacak. İstifa edersen pişman olursun” yanıtını verdi. Demirören"in kararı değişti.

Bu Mustafa Denizli, gerçekten “Büyük hoca.” Her söylediği çıkan, söylem ve eylemleriyle liderlik özelliklerini gösteren, göreve geldiği dönemde Beşiktaş"taki krizi iyi yöneten Mustafa Denizli"nin 2008 Aralık ayı sonunda da çok önemli bir işe imza attığı ortaya çıktı. 21 Aralık"taki G.Saray maçından 4-2 yenik ayrılan Beşiktaş"ta herkes karaları bağlarken maç sonu umutlu konuşan ve tarihe geçecek 26. hafta söylemini dile getiren Denizli"nin o günlerde başkan Yıldırım Demirören"i de istifadan döndürdüğü öğrenildi. İşte şu ana kadar sır gibi saklanan o müthiş olayı HABERTÜRK açıklıyor.

"ARTIK DAYANAMIYORUM"

21 Aralık"taki derbi sonrası Protokol Tribünü ayağa kalkar. Hakem Cüneyt Çakır Delgado"yu atmış ve Başkan Yıldırım Demirören de mücadele sonrası MHK Başkanı Oğuz Sarvan"a ağza alınmayacak küfürler savurmuştur. Cebinden o kadar paralar veren ancak yaşananlar nedeniyle pes etme noktasına gelen Demirören mücadele gücünü kaybettiğini yakınlarıyla paylaşır ve “olağanüstü kongre” sinyallerini verir. Hafta içinde basın toplantısı yapmayı bile planlar. Ancak derbiden bir kaç gün sonra bırakma kararını teknik direktör Mustafa Denizli"ye açar... Ümraniye Nevzat Demir Tesislerinde gerçekleşen toplantıda Demirören, Denizli"ye, “Hocam çok uğraştım ama artık bu olaylara dayanamıyorum. İstifa edip olağanüstü kongreye gitmeyi düşünüyorum. Yine aday olacağım kazanırsam kazanırım yoksa ayrılacağım. Hiç olmazsa bir güven tazeleriz. Çünkü bize karşı yapılanlara dayanamıyorum” der.

"MOTİVASYONU BOZARSIN"

Kendisinden yaşça çok küçük olan Demirören"i sessizce dinleyen Mustafa Denizli de, genç başkana bugün ne kadar haklı olduğunu gösteren şu konuşmayı yapar... “Başkanım lütfen istifa etme. Böyle bir şey yaparsan çok fevri hareket etmiş olursun. Sana söz veriyorum bu takım şampiyon olacak göreceksin. Pişman olacak bir harekette bulunma. Eğer böyle bir şey yaparsan takımın da motivasyonu bozulur ve tamamen biteriz.” Bu görüşme sonrasında Demirören"in kararı değişir ve istifadan vazgeçer.

"İnanamıyorum"

Demirören, A.Gücü galibiyeti sonrası gelinen noktayı arkadaşlarına anlattı: “Bu duruma inanamıyorum. Bu takım ligin ilk yarısını 6. sırada bitirmişti”

Yıldırım Demirören bu aralar hem bir o kadar şaşkın hem de bir o kadar gururlu. Hem saha içinde hem de saha dışında çok sıkıntılı günler geçiren ancak şu anda Fortis Türkiye Kupası"nı kazanmış ve ligde şampiyonluğa koşan takımın patronu olan Demirören"in A.Gücü maçı sonrasında arkadaşlarına anlattıkları durumu özetliyor. Atılan gollerde yerinde duramayan ve maç sonu da sevinçten ne yapacağını bilemeyen Beşiktaş Başkanı yöneticiciler Kenan Öner, Ertunç Soğancıoğlu, Mario Berk, Hakan Aksoy ve Şeref Yalçın"a konuştu: “Geldiğimiz bu noktaya inanamıyorum. Kim derdi ki ligin ilk yarısını 6. sırada bitiren bir takımın şampiyonluğa koşacağını. Bu büyük bir olay. Bunu yaşatan başta hocamız ve futbolcularımıza teşekkür etmeliyiz."