Beşiktaş'ta Ocak ayında gönderilecek futbolcular arasında gösterilen Rodrigo Tabata sonunda patladı. Yöneticilerle görüşen Japon asıllı Brezilyalı futbolcu, “Şu ana kadar kendimi gösterememiş olabilirim. Ama inatçı biriyimdir. Beşiktaş'a faydalı olmak ve uzun süre hizmet etmek için buraya geldim. Çok fazla forma şansı bulamadığım için de gerçek Tabata'yı henüz Beşiktaş taraftarlarına gösteremedim. Ya hiç forma giymedim, ya da yarım devre oynadım. Çok çalışıp teknik direktör Mustafa Denizli'nin gözüne girmek istiyorum. Hiç bir yere gitmek istemiyorum” dedi. Sezon başında Gaziantepspor'dan 8 milyon euroya alınan ve henüz bir gol atan orta saha oyuncusu, Delgado'nun boşluğunu dolduramadığı şeklindeki eleştirilere kulak tıkadığını belirterek, “Delgado ve ben tamamen farklı stilde oynayan futbolcularız. Bu yüzden kurtarıcı olarak gösterilmem ya da onun yerini doldurmamın beklenmesi yanlış. Çünkü bir takım hep beraber kazanır ve hep beraber kaybeder. Beşiktaş'ta Gaziantepspor'daki performansımdan daha iyisini yapmaya çalışıyorum. Ancak sürekli oynayamadığım için de kendimi gösteremedim” diye konuştu. Beşiktaş'a transfer olduğunda kurtarıcı olarak gösterilmesi ve yüksek bonservis bedelinin sürekli sorun yapılmasından etkilendiğini de belirten Tabata, “Bu moralsiz günlerimde takımdaki Brezilyalı oyuncular bana yardımcı oluyor. Ben başarısız futbolcu değilim” şeklinde konuştu.

Denizli: Avrupa hayal olmasın

Teknik direktör Mustafa Denizli, CSKA Moskova maçına odaklanan futbolcuları motive etmekte zorlanıyor. Denizli, Diyarbakır maçı öncesi futbolcularını uyararak, “Türkiye'de başarılı olamazsak önümüzdeki yıl Avrupa hayal olur. Bu sebeple önceliği Diyarbakır maçına verin. CSKA maçını düşünmek için zamanımız olacak” dedi.

Aksu, Gençer'i listesine aldı

Başkan adayı Murat Aksu, yönetim kurulu aday listesine alacağı 3. ismi Yahya Kemal Gençer olarak açıkladı. Aksu, “Daha önce birlikte yöneticilik yaptığım Gençer'in döneminde basketbol erkek takımı, play-off finaline kalırken, bayan basketbol takımı ise şampiyon oldu ve ilk kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı aldı” dedi.

CSKA Moskova Antalya'da


CSKA Moskova, Beşiktaş ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki son maçına hazırlanmak için Antalya Belek'te kampa girdi. Belek'ten 7 Aralık'ta İstanbul'a gelecek CSKA Moskova, 8 Aralık'ta grubun son maçında Beşiktaş ile karşılaşacak./yeni şafak