Böylece soruşturmada Çarkın dahil tutukluların sayısı sekize yükseldi. Önümüzdeki günlerde yeni gözaltılar olabileceği belirtiliyor.
 
1994 yılına damgasını vuran faili meçhul cinayetlerle ilgili Ankara Özel Yetkili Savcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında tutuklu sayısı sekize yükseldi.
 
Susurluk skandalının kilit isimlerinden eski özel harekatçı Ayhan Çarkın'ın itirafları doğrultusunda üç ilde sekiz eski özel harekat polisi gözaltına alınmıştı.
 
Savcılığın ilk gün sorgusunun ardından tutuklanan beş kişiye bir kişi daha eklendi. Mahkeme, Ahmet Demirel'in de tutuklanmasına karar verdi.
 
11. Ağır Ceza Mahkemesi, Demirel'i, "suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütün üyesi olmak ve örgüt faaliyeti çerçevesinde kasten birden fazla adam öldürmek suçundan" şüpheli buldu.
 
Demirel ifadesinde Çarkın'ın iddialarının asılsız olduğunu savundu. Çarkın'ın uyuşturucu bağımlısı olduğunu öne süren Demirel, "Buraya kendi isteğimle ifade vermeye geldim. Yeşil pasaportum olmasına rağmen kaçmadım" dedi.
 
Ayhan Çarkın'ın geçmişte bir şehit ailesini dolandırdığını da iddia eden Demirel, "O olay nedeniyle kendisine çok kızmıştım bu yüzden adımı vererek benden intikam alıyor" iddiasında bulundu.
 
Çarkın, 1994'te Sağlık Bakanlığı Müfettişi Namık Erdoğan, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın, DEP Ankara İl Başkanı Faik Candan ve avukat Yusuf Ekinci'nin bazı özel harekat polislerince öldürüldüğünü iddia etmişti.
 
Bu itirafı nedeniyle önce Çarkın, ardından Ercan Ersoy tutuklandı, daha sonra da Uğur Şahin, Enver Ulu, Ayhan Akça, Ayhan Özkan ve Seyfettin Lap tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
ntvmsnbc