Çankaya Köşkü kaynakları Hürriyet’e şu bilgiyi verdiler:
“Kesinlikle ameliyat gerektirecek bir durum yok. İlaç tedavisi sürüyor. Hastane yetkilileri konuta çıkabileceğimizi söylediler. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı düzenli odyometri testinden geçiyor. Ayrıca Köşk’te ister istemez kabuller olduğu için, mikrop kapma ihtimalini de göz önünde bulundurmak zorundayız. Burada kimseyle görüştürmüyoruz. Bu gerekçeler nedeniyle yakın çevresi olarak Sayın Cumhurbaşkanı’nın hastanede kalmasını uygun bulduk.”

ODYOMETRİ NEDİR

Kulak sağlığı ile ilgili internet sitelerinde Odyometri’nin ne olduğu şöyle izah ediliyor:
“Odyometri işitme testidir. İşitme kaybı farklı türlerdedir ve saptanması için farklı teknikler uygulanır. Kısmi ya da tam işitme kaybı durumu mevcuttur. İşitme kaybına neden olan rahatsızlıklar arasında kulak iltihabı, kızıl, grip, gen faktörü, yaralanma, yaşlılık ve nedensiz işitme kayıpları vardır. Her işitme kaybında farklı özellikler mevcuttur bu nedenle doktorlar farklı uygulama yapmaktadırlar. İşitme kaybının hangi alanda yaşanmış olduğu da önemlidir. Dışkulak, ortakulak, içkulak, işitme siniri ve merkez sinir sitemi işitme kaybının yaşanabileceği alanlardır. Bazı işitme kayıplarının tedavisi mümkün iken bazılarının tedavisi yoktur. İşitme kaybı yaşayan kişilerin ince ayrıntılı bir işitme testi yaptırmaları gerekmektedir.”

HACETTEPE'DEN AÇIKLAMA

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer de yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kulak Burun Boğaz Anabilim dalında muayenesi ve odyolojik incelemelerinin yapıldığını ve her iki kulakta iç kulak kaynaklı rahatsızlık tespit edildiğini belirtti. Tuncer, her iki kulakta düzelmenin başladığını vurgulayarak, Gül'ün tedavisinin devam ettiğini ve bir süre daha hastanelerinde misafir edileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada da Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in arayarak geçmiş olsun dileklerini iletttiği ifade edildi.

Gül'ün hastaneye gidip gelmesinin tedavi süresini aksatacağı gerekçesiyle hafta sonunu hastanede geçireceği açıklandı.