Beyaz Melek ile Türk sinemasına yeni bir soluk getiren Kırmızıgül'e Güneşi Gördüm filmi için övgüler yağıyor. Çirkin Kral Yılmaz Güney'in tahtına day göterilen Mahsun...

Yaptığı ilk film olan Beyaz Melek ile '2007 yılın en fazla izlenen film' olma rekorunu elinde bulunduran Mahsun Kırmızıgül'ün yeni filmi 'Güneşi Gördüm', 12 Mart 2009'da beyazperdede sinemaseverlerle buluşacak.

TARİHTEKİ MİMAR SİNAN GİBİ

Filmde “Musto” karakterini canlandıran ünlü oyuncu Emre Kınay ve eşi Zehra'yı oynayan Hande Subaşı, projede yer aldıkları için memnuniyetlerini dile getirirken, filmin yönetmeni Mahsun Kırmızıgül'e de övgüler yağdırdılar. Kınay, GÜNEŞİ GÖRDÜM FİLMİNİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYINIZ


YAŞAR İLİKSİZ'İN FİLM HAKKINDAKİ YAZISI, HABER VE GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

"Türk Sineması ilerde Mahsun'u Yılmaz Güney'in yerine koyacak. Mahsun tarihteki Mimar Sinan gibi. Çıraklığında ilk filmini, kalfalığında ikinci filmini çekti. Bu kadar başarılı bir yönetmenin üçüncü filmi tadından yenmez' diyecek kadar yönetmenine olan inancını dile getirdi. Filmin dünyada ve Türkiye'de büyük ses getireceğine inanan Kınay, Güneşi Gördüm'ün hem sanatsal değeri hem de gişe anlamında çok başarılı olacağını söyledi.

BU KADROYA AYNI FİLMEDE OLMAK ONUR

Filmde kocası Musto'ya aşık, üç çocuk annesi Zehra'yı canlandıran Hande Subaşı, projeyi kabul etmesindeki nedenleri açıkladı. Mahsun Kırmızıgül isminin ve senaryo ile birlikte dev oyuncu kadrosunun projete dahil olmasındaki etkenle olduğunu belirten Subaşı, 'Kadrodaki oyuncularla aynı filmde olmak benim için bir onur.” dedi. Çekimlerin Kars ayağında yer alan genç oyuncu sette hem yaşıtlarından hem de kendisinden büyük olan oyuncularla çok güzel paylaşımlar yaşadıklarını belirtiyor. Çok huzurlu bir ortamda çalıştıklarını vurgulayan Subaşı 'Demet ile karşılıklı sahnelerimizi çalıştık. Şerif Sezer ve Yıldız Kültür'e oyunumla ilgili fikirler sordum, çok şey öğrendim.' diyor.

Çekimleri 6 farklı ülke olmak üzere İstanbul, Kars, Norveç, İsveç, Danimarka, Bulgaristan ve Yunanistan'da gerçekleşen Güneşi Gördüm filminin Kars'ta yapılan çekimlerine Haber7.com Genel Koordinatörü Yaşar İliksiz de katılmıştı. Sinema severler tarafından merakla beklenene filmin yayınlanan fragmanı d büyük dikkat çekmişti.


HABER 7