Türban sorunuyla ilgili bir soru üzerine MHP"nin önerisinin ardından kendilerinin de bir çalışma yaptığını söyledi. Kendilerini üzen bazı olumsuz tanımlamalar yapılsa da AKP ve MHP"nin bu konuda samimi bir duruşu olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi :

"Biz burada olumlu bir yaklaşım içerisindeysek otururuz biz "şu maddeyle bunun çözümüne inanıyoruz" veya "her iki madde" veya "3 madde"... Bu Türkiye"de bir sorunsa ve gerilime neden oluyorsa bu gerilimi ortadan kaldırmak da herhalde siyasi iktidarların ve yasama organlarının bir görevidir."

Erdoğan, "Yeni Anayasayı beklemeyecek misiniz?" sorusu üzerine de, "Biz beklemek niyetinde, düşüncesinde değiliz. Diyoruz ki bir an önce bu olsun. Bu zaten yeni anayasa çalışmasını engelleyecek bir şey değil. Tam aksine yeni anayasa denilen olayı da kapsamlı bir anayasa değişikliği olarak nitelendirdiğimize göre bunu bu şekilde değerlendirmek çok daha iyi olur" diye konuştu.

Dokunulmazlık savunması yollamadı

DOKUNULMAZLIK dosyaları için toplanan TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, Başbakan Tayyip Erdoğan ile bazı bakanların savunması gelmeyince önceki dönemden kalan savunmalarını gündeme aldı. Hazırlık komisyonu dün Başbakan Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın da aralarında bulunduğu 26 milletvekilinin dosyasını görüştü. AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, milletvekilleri Mustafa Açıkalın ve Mikail Arslan ile birlikte Akbil davasından dosyası bulunan Erdoğan, komisyona gelmedi, yazılı savunma da göndermedi. CHP ve MHP"li üyeler, dokunulmazlıkların kaldırılmasını önerirken AKP"liler yargılamanın dönem sonuna ertelenmesini istiyor.