Bir çok sürücünün park parası ödememesi üzerine hukuk mücadelesi başlatan Özyıldız Parkomat Şirketi, Sulh Hukuk Mahkemesi"ne açtığı davayı kazandı. Yasal olarak alacaklarını icra yolu ile tahsil etme hakkı kazandıklarını belirten Özyıldız Parkomat Şirketi Müdürü Halit Altıok, “Firma olarak borcu bulunan sürücülere bir aylık süre tanıyoruz. Bu süre içinde borcunu ödemeyenler hakkında yasal hakkımızı kullanarak icra yolu ile alacağımızı tahsil edeceğiz” dedi.

Edinilen bilgiye göre Özyıldız Otopark İşletmesi özelleştirilen otoparklarda aracını park edip ücretini ödemeden A.D. isimli bir sürücünün borcunu ödemesi için tebligat gönderdi. Şahsın borcunu itiraz etmesi üzerine firma tutanaklarla Sulh Hukuk Mahkemesi"ne başvurdu. Yapılan duruşmalar sonunda mahkeme otopark firmasını haklı bularak, firmanın H.D. isimli şahıstan alacağını icra yolu ile tahsil edilmesine ve H.D."nin yüzde 40 oranına icra inkar tazminatı ödemesine de karar verildi.
Kararın emsal karar teşkil ettiğini, ancak borçlu sürücülerin borçlarını ödemesi için şirket olarak bir aylık süre verilmesine kararlaştırdıklarını kaydeden Özyıldız Otopark Şirketi Müdürü Halit Altıok, “Firma olarak kimsenin borcundan daha fazla para ödemesinden yana değiliz. Bu nedenle ilk olarak alacaklı olduğumuz tüm sürücülere bir aylık süre tanıyacağız. Zaten herkes borcunu biliyor. Bir aylık süre içerisinde borcunu ödemeyenler hakkında icra takibi başlatacağız” dedi.

“KİMSENİN BİR LİRALIK BORÇ İÇİN YAKLAŞIK 400 LİRA ÖDEMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Firma olarak kesinlikle icra takibinden ve hacizden yana olmadıklarını ancak, borçluların borçlarını ödememekte ısrar etmesi halinde alacaklarını tahsil etmek zorunda olduklarını kaydeden Şirket Müdürü Altıok, “Vekalet ücreti, tebligat, dosya, icra inkar tazminatı ve benzeri harçlar nedeniyle yasal yoldan tahsil edilen 1 lira, borçlu sürücüden yaklaşık 400 lira olarak çıkıyor. Elimizde bunun örnekleri var. Bu nedenle sürücülerimizden ricamız borçlarını ödemeleridir. Aksi halde yasal yollara başvurarak alacağımızı tahsil etmek zorunda kalacağız” sözlerine yer verdi./iha