Eski Erzincan Başsavcısı Cihaner, gözaltı fotoğrafları için 'Bizde olmayan görüntüler nasıl servis edildi? Seçim öncesi beni yıpratmaya çalışıyorlar' dedi.

ERZİNCAN'da Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde Ergenekon operasyonu kapsamında makamında gözaltına alınan İlhan Cihaner, o anda çekilen fotoğraflarının yayınlanmasını çok manidar bulduğunu söyledi.

CHP'den milletvekili aday adayı olan Cihaner, 'Ergenekon Fay Hattında Erzincan' adlı kitapta yer alan bu fotoğraflarla ilgili olarak CNN TÜRK'e konuştu. Cihaner, 'Bizim elimizde olmayan bu görüntüler nasıl bazı yazarlara servis edildi? Üzerinde durulması gereken bu. Görüntüler tam bir alçaklıktır. Binlar maksatlı saldırılar. Seçim öncesi beni yıpratmaya çalışıyorlar. Şöyle diyelim: İmamın Ordusu saldırıyor herhalde. Yakında 'Cihaner'in gözü ela değil, kahverengi' gibi şeyler çıkacak, ilkokulda yaptıklarımız çıkacak galiba' dedi.

SOKAK KABADAYISI DEĞİLİM

Bu görüntülerin içeriğinin hiçbir şey ifade etmediğini, sadece sevenlerini üzdüğünü söyleyen Cihaner, 'Ben orada sokak kabadayısı değilim. Hukuk dışı saldırı var diye kontrolümü kaybedecek değildim. Ama bana müdahale edenlerden biri cumhuriyet savcısıymış. Bunu bilseydim maliyeti ne olursa olsun ben de ona sert karşılık verirdim. Yoksa polislerin ideolojisi belli' diye konuştu.

Akşam