Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, denizcilik sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinin ortağı ve restoran zinciri sahibi olarak biliniyor. 2018 yılında kurduğu Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) ile enerji sektörüne girmeye hazırlanıyor.

YETEV, Bilal Erdoğan'ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu ve Yenidoğu Okulları ile İrfan Okulları gibi özel okulların bağlı olduğu bir vakıf. 17 Şubat'ta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurarak Niğde'nin Bor ilçesinde güneş enerjisi santralı (GES) kurmak için çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatan YETEV, 22 Mart'ta projeye dair "ÇED gerekli değil" kararı aldı.

Proje tanıtım dosyasında, Okçu Köyü'nde kurulacak GES'in 13 hektarlık bir alanda 13 bin 211 adet panel ile 95 milyon TL'ye mal olacağı belirtiliyor. Projenin ekonomik ömrü 49 yıl olarak planlanırken, inşaat süresinin 6 ay olması bekleniyor. Söz konusu arazi tarımsal nitelikli arazi olarak işlenmiş.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu İstanbul Medipol Üniversitesi de 24 Mart'ta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurarak GES kurma talebinde bulundu. ÇED süreci başlatılan projeye dair hazırlanan tanıtım dosyasında, Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Akçalı Köyü'nde 22 hektarlık bir alanda GES kurulması planlanıyor.

Projenin maliyeti 281 milyon TL olarak belirtilirken, Medipol Üniversitesi'nin GES'in kurulacağı arazileri 10 milyon TL'ye satın aldığı ifade ediliyor.
Ayrıca, Medipol Sağlık Grubu adı altında faaliyet gösteren özel hastane zinciri Medipolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. isimli şirket, Siirt'in Akçalı Köyü'nde bir başka GES projesi için de 24 Mart'ta bakanlığa başvurdu.