Edirne'de, bir ilköğretim okulunun aile birliği başkanı geyik bulamayınca, ''Noel baba'' kıyafeti giyerek bindiği faytonla öğrencilere hediye dağıttı.

Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Aile Birliği Başkanı Turan Şallı, yeni yılda çocukları unutmadı. Çocukların yeni yıla daha mutlu ve huzurlu girmelerini sağlamak için ''Noel Baba'' kılığına giren Şallı, dar gelirli ailelerin yaşadığı semtlerdeki ilköğretim okullarında çocukları hediyelerle sevindirdi.

Çocukların dikkatini çekebilmek için süslediği atı ve faytonuyla okulları gezen Şallı, öğrenciler tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Çocukları mutlu etmek amacıyla bir proje hazırladıklarını belirten Şallı, şunları söyledi:

''Daha önce de Noel baba kıyafeti giyerek devamsızlık yapan çocukların okula gelmesini sağlamıştık. İnanın daha önce 5 kişi derse gelen çocuklar, okula 'Noel baba' geldi diye 15 kişi gelmeye başladı. Çocukları yeni yılda da mutlu etmek istedik. Bu okulda okuyan öğrencilerin durumları hiç iyi değil. Onlarında yeni yılda sevinmeye, hediyeler almaya hakkı var. Okul aile birliği olarak düşündük ve bu proje ortaya çıktı. Okulumuzda bulunan öğrenciler başta olmak üzere bizim okul gibi dezavantajlı okullarda okuyan öğrencilere hediyeler dağıtıyoruz.''

İmkan olmadığı için ren geyiği yerine sütçü beygiriyle hediye dağıtım turuna çıktığını anlatan Şallı, ''Öğrenciler beni Noel babaya, atımı ise geyiğe benzetiyorlar. Biliyorsunuz Noel baba ren geyiksiz ve kızaksız olmaz. Ama yeni yılda eskiden alışık olduğumuz karı bulamıyoruz. Edirne yeni yıla karsız giriyor. Kar yağsaydı kızağım hazırdı. Ne yapalım bu sefer sütçü beygiriyle idare edeceğiz. Çocukların dikkatini çekmek için atı ve faytonu süsledim. Her şeyi Noel babaya uygun hazırladım'' diye konuştu.

AA