Kitapta beyazperdenin kara kutusu, film örnekleriyle inceleniyor. Işık Yayınları tarafından yayımlanan Dr. Mehmet Akif Enderun’un “Beyaz Perdenin Din Algısı” adlı kitap, zamanımızın en önemli sanatının hedefini ve sistematiğini ele alarak sinemanın dine ve dindar insana bakış açısını somut örneklerle analiz ediyor. Sinema ve onun gücü, kitleler üzerindeki etkisi, gerek olumlu gerek olumsuz uzun dönemli sonuçları, hem küresel hem de ulusal ölçekte detaylı bir şekilde masaya yatırılıyor. 
 
DÖRT BÖLÜMDEN OLUŞUYOR 
 
Kitap genel olarak sinemanın tarihine değinmekle birlikte, özelde sinemanın dine bakışını ve dinî değerleri işleyişini örnekleriyle ele almış. Sinemayla hem profesyonel hem de amatör olarak ilgilenen okurlar için önemli analizleri içeriyor. Eser, Türk Sinemasının Tarihi Serüveni, Sinemanın Psikolojik ve Sosyolojik Gücü, Beyaz Perdeden Gönüllere Din Eğitimi ve Gönüllere Mühür Vuran Sinema başlıklı dört bölümden oluşuyor. 
 
FARKLI OKUMA BECERİSİ 
 
Sinemanın icat edilmesinden Türk Sineması’nın ilk dönemlerine, Hollywood’un Müslümanlara bakış açısından sinemanın devlet politikalarına alet edilmesine, sinemada kullanılan bilinçaltı tekniklerinden sinema büyüsünün ortaya çıkardığı yapay inançlara kadar beyazperdenin kara kutusu, film örnekleriyle bu eserde deşifre oluyor. Kitabında sinema izleyicisine filmleri olumlu ve olumsuz yönleriyle okuyabilme becerisi kazandırmaya çalışan yazar, sinema aracılığıyla toplumlarda oluşturulan tahribatı ortaya koyup, yıkım gücü olduğu kadar, yapım gücü olan bu iletişim aracının din eğitiminde nasıl kullanılabileceğini, bugüne kadar vizyona girmiş filmlerin özelinde sorguluyor.
 
HOLLYWOOD’UN AMACI NE?
 
Kitapta ayrıca şu sorulara da yanıtlar aranıyor: “Sinemanın kendi gerçeği ile hayatın gerçeği neden örtüşmüyor? Kötü karakterlerin ısrarla dindar gibi gösterilmesinin ardındaki amaç ne? Hollywood filmlerindeki terörist tiplerinin Müslüman, Arap ve Filistinli olarak tanıtılmasının amacı ne? Türk halkının çocuk isimlerini tercih etme oranlarındaki değişimde sinemanın etkisi var mı? Türk yapımı dinî filmlerdeki hatalar, bilgi eksikliğinin mi yoksa bir art niyetin mi ürünü? İzleyenin bilinçaltını kirleten görüntüler her filmde var mı?”