Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Fenerbahçe forması giyen milli futbolcu Cengiz Ünder'i sezon sonuna kadar satın alma opsiyonu ile birlikte kiralık olarak kadrosuna kattı. Transfer, iki kulübün sosyal medya hesaplarından duyuruldu.
Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Kulübümüz, oyuncumuz Cengiz Ünder’in satın alma opsiyonu ile birlikte kiralık transferi konusunda Beşiktaş kulübü ile sezon sonuna kadar anlaşmaya varmıştır. Futbolcumuza sakatlıktan uzak bir sezon dileriz." ifadeleri kullanıldı.
Beşiktaş ise transferi, "Profesyonel futbolcu Cengiz Ünder’in 2025-26 sezonu sonuna kadar satın alma opsiyonlu geçici transferi hususunda Fenerbahçe SK ile anlaşmaya varılmıştır. Cengiz Ünder’e şanlı formamızla başarılar diler, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız." sözleriyle duyurdu.
Performansı
Geçtiğimiz sezonun ilk yarısını Fenerbahçe'de, ikinci yarısını ise MLS ekibi Los Angeles FC'de geçiren Cengiz Ünder, toplamda çıktığı 25 resmi maçta 1 gol ve 1 asist kaydetti. 26 yaşındaki kanat oyuncusunun Beşiktaş'taki performansı merakla bekleniyor.