Turkcell Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş ile Gaziantepspor, BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.


3. dakikada Hakan Arıkan'ın degajında ceza sahası içinde topla buluşan Bobo, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0

8. dakikada Tello'nun sağdan kullandığı kornerde ön direkte Zapotocny kafayı vurdu, kaleci Murat Şahin, topu kornere çeldi.

9. dakikada Tello'nun sağdan kullandığı kornerde ceza sahasında Serdar Özkan kafayı vurdu, top üst direkten döndü.

11. dakikada Zurita'nın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Ahmet'in sert şutunda top, yan ağlarda kaldı.

34. dakikada Murat Ceylan'ın sağdan ortasında ceza sahasında Eduardo kafayı vurdu, top az farkla üstten auta çıktı.

38. dakikada Nobre'nin pasıyla sağdan hızla ceza sahasına giren Serdar Özkan'ın içeri çevirdiği topu son anda Bekir, kornere gönderdi.

STAT: BJK İnönü

HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu **, Serkan Gençerler **, Volkan Narinç **

BEŞİKTAŞ: Hakan Arıkan **, Serdar Kurtuluş **, İbrahim Toraman **, Zapotocny **, İbrahim Üzülmez **, Serdar Özkan **, Sivok **, Cisse **, Tello **, Bobo **, Nobre **

YEDEKLER: Rüştü, Holosko, Batuhan, Delgado, Uğur İnceman, Seric, Gökhan Zan

TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

GAZİANTEPSPOR: Murat Şahin **, Bekir **, Mehmet Polat *, Murat Ceylan *, Zurita *, Erman *, Tabata **, Ivan De Souza *, Emrah *, Eduardo *, Ahmet **

YEDEKLER: Tolgahan, Erkan, Metin, Olcan, Hakan Bayraktar, İbrahim Ferdi, Mustafa

TEKNİK DİREKTÖR: Nurullah Sağlam

GOL: Bobo (dk. 3)

SARI KARTLAR: Murat Ceylan, Eduardo (Gaziantepspor)


MAÇTAN NOTLAR


Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Gaziantepspor ile yapılan Turkcell Süper Lig 4. hafta maçında, kadroda revizyon yaptı. Ertuğrul Sağlam, Metalist Harkov ile hafta içinde yapılan UEFA Kupası 1. tur ilk maçındaki kadrodan tam 5 değişiklik yaptı. UEFA Kupası maçında ilk 11'de sahaya çıkan kaptan Delgado, Holosko, Rüştü, Seriç ve Uğur, Gaziantepspor karşısında yedek soyunurlarken, bu futbolcuların yerine Hakan, Bobo, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan ve İbrahim Toraman forma giydi.


İBRAHİM ÜZÜLMEZ İLK KEZ

Siyah-beyazlılarda İbrahim Üzülmez, bu sezon ilk kez resmi bir maçta oynama şansı buldu. İbrahim Üzülmez, Seriç'in yerine savunmanın solunda görev aldı. Ayrıca kaleci Hakan da bu sezon ilk kez ilk 11'de forma şansı buldu.


DELGADO, RÜŞTÜ VE UĞUR İLK KEZ YEDEK

Bu sezon 3'ü lig, 3'ü de UEFA Kupası olmak üzere siyah-beyazlıların yaptığı 6 resmi maçta da ilk 11'de sahaya çıkan Matias Delgado, Uğur İnceman ve Rüştü Reçber, ilk kez yedek soyundular. Delgado'nun yokluğunda sahaya, Nobre kaptan olarak çıktı. Beşiktaş'ta Ali Tandoğan, Aydın Karabulut, Tuna Üzümcü, Ekrem Dağ ve Emre Özkan ise kadroya alınmadılar.


BEŞİKTAŞ, YİNE ÇİFT FORVET

Beşiktaş, Metalist Harkov maçında olduğu gibi Gaziantepspor karşısına da çift forvetle çıktı. Bobo ile Nobre forvette, Sivok-Zapotocny ikilisi de savunmanın göbeğinde oynadı. Teknik direktör Sağlam, sol kanatta Tello'ya, sağda ise Serdar Özkan'a şans tanıdı. Gaziantepspor karşısında Uğur İnceman'ın yerine önliberoda Serdar Kurtuluş oynarken, savunmanın sağında ise İbrahim Toraman görev aldı.


PAF LİGİ'NDE BEŞİKTAŞ 1-0 GALİP

PAF Ligi'ndeki maçta Beşiktaş, Gaziantepspor'u 1-0 yendi. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan karşılaşmada siyah-beyazlıların golünü 77. dakikada Ali Kuçik attı.


MURAT ŞAHİN'İ TRİBÜNLERE ÇAĞIRDILAR

Siyah-beyazlı taraftarlar, Gaziantepspor'da forma giyen eski kalecileri Murat Şahin'e sevgi gösterilerinde bulundu. Murat'ı tribünlere çağıran taraftarlar, deneyimli kaleciyi alkışladılar. Bu arada Gaziantepspor'da, kırmızı kart cezalıları Mehmet Yozgatlı ve Deumi ile sakatlığı bulunan Beto, Beşiktaş karşısında forma giyemediler.


TRİBÜNLERLER DOLMADI



Siyah-beyazlı taraftarlar, Gaziantepspor maçına fazla ilgi göstermedi. İstanbul'a etkisi altına alan yağmur ve maçın geç saatte yapılması nedeniyle tribünlerde boşluklar gözlenirken, karşılaşmayı 20 bine yakın sporsever izledi. Bu arada siyah-beyazlı taraftarların korsan ürün almamaları için tribünlere "Korsanla aşk, BeşiktAŞK olmaz" yazılı pankartlar asıldı. Öte yandan Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, cezası nedeniyle maçı protokol tribünü yerine locadan izledi.


KAZIM KANAT'A "GEÇMİŞ OLSUN"


Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, zatürre teşhisiyle hastanede tedavi gören spor yazarı Kazım Kanat'a "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu. Stat hoparlörlerinden başkanın Kanat ile ilgili mesajı okunurken, taraftarlar da alkışlarla Kanat'a destek verdi. Diğer yandan maç öncesi, protokol tribününün alt bölümünde oturan bir taraftar rahatsızlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği taraftar daha sonra hastaneye götürüldü.

Bu arada stada güvenlik nedeniyle sivri uçlu şemsiyeler alınmadı.