“Sarıyer TiyatrOda Şenliği” kapsamında “Tiyatrotem” topluluğu “Beraber ve Solo Şarkılar “ adlı oyunu sergiledi.

Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi Nejat Uygur Sahnesi’nde 5 Mayıs 2011 Perşembe akşamı gösterimi yapılan “Beraber ve Solo Şarkılar”, 1970’li ve 80’li yılların siyasi ve toplumsal olaylarına değinerek, o yılların mahalle hayatını ve günümüz toplu konut sitelerinin ayrıntılarını etkileyici bir üslupla sahneye taşıdı.

Ayşe Bayramoğlu’nun yazdığı, kentsel dönüşümün işlendiği bir sohbet programı formatına sahip oyunda, Şehsuvar Aktaş (Ali Rıza bey) program sunucusunu, bir zamanlar iki komşu olan Ayşe Selen (Ayla hanım) ve Nihal Geyran Koldaş (Sevil hanım) ise programın uzun bir dönem aynı mahallede yaşamış konukları olarak anılarını anlatıp aralarda da alaturka şarkılar söylüyorlar.

Rahat ve samimi Ayla hanım eski zamana, komşuluğa değer verirken; mesafeli Sevil hanım gerçekçi ve sabit bir üslupla o günlerin hatırlandığı kadar güzel olmadığını anlatıyor. Bunun sonucunda da Ayla ve Sevil Hanım eski günleri anarken, aynı dönem, aynı mahallede yaşadıkları olayları bambaşka açılardan aktarıyorlar.

Ali Rıza bey karakteri, sürekli geçmişi tekrar pazarlama çabası içinde olurken, bir anda oyunda kullanılan hanımların oturduğu sandalyelerin yön değiştirmesi ve soru sorulan taraf olmasıyla eski mahalle kavramına ne kadar yabancılaştığını fark ediyor ve fark ettiriyor.

“Beraber ve Solo Şarkılar” oyunu seyircilerle de iç içe geçen yapısı ve gündeme dair göndermeleriyle de büyük alkış topladı.Toplumsal ve kişisel hafızalarımız arasındaki farkı çok net ortaya koyan oyun sonunda, Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun ve Sarıyer Belediye Tiyatrosu oyuncuları Tiyatrotem ekibine plaket sunarak teşekkür ettiler.