Öykü Serter, Okan Bayülgen'e imalı laflar edince, Bayülgen, 'Benimle uğraşma' dedi.

Televizyon Gazetesi'nin haberine göre; Türkiye'deki ilk reality olan BBG'yi sunan Öykü Serter ve BBG yarışmacılarından Ebru ve Kaan, Okan Bayülgen'in NTV'deki 'Sade Vatandaş' programına konuk oldu.

Programda, Türkiye'de 'Biri Bizi Gözetliyor' ismiyle yayınlanan Big Brother yarışmasının İngiliz versiyonunda şöhret olan Jade Goody'nin yakalandığı rahim kanserinden sonra her anının bir televizyon şovuna dönüştürülmesi konuşuldu.

İngiltere'de tartışmalara konu olan bu olay için Okan Bayülgen, "Böyle bir şey öngörülüyordu zaten. Teknolojinin gelişmesini armağanları bunlar. Şeyler başladığında daha da kötü olacak galiba. Reytingleri ertesi gün öğreniyor ya bütün dünya. Digital platformlar sayesinde anında öğrenilebilecek. Diyelim ki ben bir programı sunuyorum ve o programda da bir konuğum var ve onu konuşturmuyorum ısrarla. Çünkü orada bir profesör var.." diyerek bir kaç gün önce programında yaşananlara atıfta bulundu.

'Yabancı Gelin' yarışmasını sunan Sema Öztürk'ü konuk eden Bayülgen, program sonunda kendisine söz vermediği için Öztürk ile kısa süren bir gerginlik yaşamış ve bu olay medyada da yankı bulmuştu.

İşte bu atıf üzerine Öykü Serter lafa girdi ve ikili arasında o güne gönderme yapılarak başlayan konuşma, daha sonrasında yerini Öykü Serter'in sunduğu BBG yarışmasını sıkça eleştiren Bayülgen ve Serter arasında imalı gülüşmeler ve konuşmalara bıraktı.

İşte o diyaloglar:

Bayülgen: .....Diyelim ki ben bir programı sunuyorum ve o programda da bir konuğum var ve onu konuşturmuyorum ısrarla. Çünkü orada bir profesör var...

Serter: Sıklıkla da yaşıyorsunuz böyle bir şeyi!

Bayülgen: Evet

Serter: Kendiniz sorup kendiniz cevap veriyorsunuz genellikle!

Bayülgen: (Gülümseyerek)...açıklama yapıyor. Evet, bazen gerektiği zaman yapıyorum evet. Ondan sonra konuğum sinirleniyor ve sonra ben de ona sinirleniyorum ve sonra onun mesela gırtlağını sıkarken ben, ondan sonra orada reytingleri görebileceğim. Ne kadar sıkarsam ne kadar reyting yükseliyor onu görebileceğim hakikaten. O daha da vahşi olacak.

Serter: Tabi ki tabi ki . Hoş sizin için eğlenceli bir durum o zaman. Heyecan da artıyor programı sunan için bir anlamda.

Bayülgen: Mutlaka yıllarca aynı işi yapınca insan heyecanlanmak istiyor.

Serter: Yıllarca değil canım, ..ben buradayım dediğiniz zaman insanın keyfi egosu daha da yükselir yükselmez mi

Bayülgen: Mutlaka, mutlaka.. Benimle uğraşma, uğraşmaya başlarım seninle

Serter: Aaa en sevdiğim şey

Bayülgen: Peki

Programın son dakikalarında Bayülgen, Sema Öztürk ile ilgili duruma gönderme yaparak Serter'e sordu:

Bayülgen: Siz yeteri kadar konuştunuz mu?

Serter: Biz mi? Ben her ortamda her türlü konuşurum müsterih olun lütfen.

Bayülgen: (Ebru ve Kaan'a dönerek) Sizin de bana gıcıklığınız geçtiyse

............

(Bayülgen programı kapatırken söz almak isteyen Öykü Serter araya girdi)

Serter: Bir şey söyleyebilir miyim son olarak?

Bayülgen: Yeni bir gıcıklık mı? Yoksa bütün sabrımla sizleri ağırlıyorum.

Serter: Sadece şöyle bir durum var, en azından televizyon kişileri olarak da yargılamamak doğrudur diye düşünüyorum

Bayülgen: Ben bir kanalda bir komedi programı yapıyorum. Canımın istediği gibi yargılarım. Canımın istediği her şeyi söylerim. Sizin bütün gıcıklıklarınızı bu programda çözdüysek, ikinci bir program daha yapabiliriz...

H2