Yavuz Bingöl, Kemer Club Aura"nın 21 yaşındaki Ukraynalı dansçısına aşık olduğu, karşılık alamayınca da onu işten attırdığı iddialarına ateş püskürdü: “Ben playboy değilim. Hiçbir zaman haftada bir sevgili değiştirenlerden olmadım. Böyle haberler çıktığı zaman insan yakınlarından utanıyor, ne yapacağını şaşırıyor.” Bingöl"ün 21 yaşındaki kızı Türkü Sinem Bingöl de babasına destek verdi: “Bu haberler babamı yıpratıyor.”

Kemer tatiliniz sırasında, 21 yaşındaki Ukraynalı dansçı İra Hrjapak"a aşık olduğunuz, ona güller gönderdiğiniz ancak aşkınıza karşılık bulamadığınız iddia edildi.

Ne zamandan beri Yavuz Bingöl"ün adı çapkınlıkla anılıyor?
Yavuz Bingöl: Son 12 yılda üç tane uzun ilişkim oldu, birisi evlilikten döndü. Ben playboy değilim. Hiçbir zaman haftada bir sevgili değiştirenlerden olmadım. Öyle bir yaşam tarzım yok. Çapkınlık çok başka bir şey. Bu son dönemde yazılanlar biraz can sıkıcıydı. Hem ailem açısından hem de kendi açımdan. 33 yıldır müziğin içerisindeyim, son yedi yıldır da müzikal anlamda ismi bilinen biriyim. 45 yaşındayım, 21 yaşında boyum kadar bir kızım var. Bu kadar uzun bir sanat geçmişim varken, böyle haberlerle anılınca tabii ki kendimi kötü hissediyorum. Önüne geleni haber yapıyorlar. Yıllardır konuştuğunuz, samimi olduğunuz basından arkadaşların eline böyle bir haber geçince, bunun doğruluğunun bir araştırılmasını istiyor insan. Bir telefon açılıp bana sorulabilirdi. Sıkıntılı bir hafta geçirdim, her şey üst üste geldi.

Bu haberlerdeki gibi bir durumun yaşanmadığını mı söylüyorsunuz yani?
Y.B: Ben bekarım, yalnız yaşıyorum, popüler bir tipim. Bir kadına çiçek göndermiş bile olsam, ki göndermedim, bunu bana sormadan nasıl yayınlarlar? Bunun neresi haber? Böyle haberler çıktığı zaman insan birinci dereceden yakınlarından utanıyor, sıkılıyor, ne yapacağını şaşırıyor. Bir de haberin aslı olmayınca, iş başka bir boyut kazanıyor. Hem üzülüyor hem de öfkeleniyorsunuz. Bir de kız bana yüz vermedi diye işten attırdığımı yazdılar. Bu son haber, benim hayat tarzımla ve kişiliğimle buluşmayan bir şey. Rus kız bana yüz vermemiş, ben onu işten kovdurmuşum! İnsan ne diyeceğini bilmiyor...

Club Kemer Aura"ya hiç gittiniz mi?
Y.B: O diskonun sahibi benim arkadaşım. Oraya bir kere gittim, böyle şeyler ortaya çıktı. Hatta bunu da abarttılar. Beni sigaracı bir kızdan sigara alırken çekmişler, o kızı da basmışlar benimle beraber! Çıkan habere göre güya onunla sabaha kadar eğlenmişim, dans etmişim...

BABAMIN HAYATI ÇOK YIPRATICI

Bu haberler karşısında ailenizin ve kızınızın tepkisi ne oldu?
Y.B: İşler bu kadar çığırından çıkmış olsa da çok dert etmiyorum aslında. Ama kızım çok üzüldü. Benim 21 yaşında biriyle ne işim olabilir ki?

Türkü Sinem Bingöl: Ben önce yok saymaya çalıştım bu haberleri. Yani bir, iki gün gördüm ama okumadım. Sonra önüme koyup okumamı sağladılar. Herkes arayıp “Doğru mu?” diye soruyor. “Yalan, inanmayın” diyorum ama açıklamak zorunda kalmama da üzülüyorum. Ben 21 yaşındayım, haberde bahsedilen kız da öyle. Yalan olduğunu biliyorum ama babam yıprandığı için de ister istemez üzülüyorum. Ben de müzikle uğraşıyorum ama şöhret olmanın bedeli buysa, ben istemiyorum.

Türkü Hanım siz müzik eğitimi alıyor musunuz?
T.S.B: Ortaokulda piyano dersleri alıyordum, şimdi keman dersi alıyorum. Hep bu yolda ilerlemeyi istedim. Ama sırf babamın hayatını gördüğüm ve çok yıpratıcı olduğunu bildiğim için kendimi geri çektim. Amerika"da uluslararası ilişkiler okuyorum. Şimdiki hedefim, çocuk gelişimi alanında master yapmak.

Babanız ilişkileri hakkında size danışır mı?
T.S.B: Her şey rayına oturmuşsa, kendinden ve o ilişkiden eminse, gelip benimle paylaşır. Eskiden çocuktum, ilişkimiz daha farklıydı. Ama ileriki yıllarda arkadaş gibi olduk. Zaten yaş farkımız da az.

Nasıl bir baba-kız ilişkiniz var?
T.S.B: Babamı çok severim ama onun yanında hep bir çekingenliğim var. Çünkü iki yaşımdan beri ondan ayrı büyüdüm. Annemi de çok severim ama hep bir özlem olduğu için babam biraz daha baskındır. İlişki konusunda daha hiç babamla konuşmadım. Farklı bir ilişkimiz var. Onunla balık tutmayı severim. Şarkı yaptığında ilk bana dinletir, hep çok severim ve duygulanırım.

Bu çapkınlık haberleri karşısında hayranlarınız ne gibi yorumlarda bulundu Yavuz Bey?
Y.B: İnternet sitemde hayranlarımdan biri, “Biz Yavuz Abi"den albüm beklerken, o Antalya"da çapkınlık yapıyor” diye yazmış. Bana emek veren insanlarla ilişkilerim zedelendiği için üzülüyorum.

Burcu Kara ile evliliğin eşiğinden dönmeniz, bu haberleri çıkaranların eline koz mu verdi?
Y.B: Evet, biraz öyle oldu. “Bu adam kıza ne yaptı, aldattı mı” diye düşünmeye başladılar. Dayak attı diye bir haber bile çıktı! İnsan sevdiği tarafından terk edilmenin üzüntüsünü yaşarken, bir yandan da bu şekilde haberlerle uğraşıyor. Bu sefer Burcu da üzülüyordu. İnsanı bırakmıyorlar ki ayrılığın acısını yaşasın! Buna bile izin vermiyorlar. İnsanın düşmanı bile yapmaz böyle bir şeyi...

KÜLTÜR BAKANI OLMAK İSTİYORUM

Burcu Kara ile küs müsünüz? Geçen ay yapılan Altın Kelebek Ödül Töreni"nde hiç konuşmadınız...
Y.B: Ben görmedim onu. Gazetenin birinde sırt sırta çekilmiş pozumuz vardı, arkamdaymış ama görmedim. Hatta ben Amerika"dan haziran ayının sonunda döneceğini biliyordum. Ayın 12"sinde yapılan törende göreceğim aklımın ucundan geçmedi. Sonradan telefonda konuştuk, “Hoş geldin, memleketine ve sevdiklerine kavuştun, sağlık içerisinde döndün” dedim.

Hâlâ görüşüyorsunuz yani?
Y.B: Ben kendisini çok sever, sayar, saygı gösteririm. Kısmet olmadı, şu anda ayrıyız. Gelecek ne gösterir bilemem ama takdir ettiğim, hakkında hiçbir olumsuz düşüncemin olmadığı bir insandır.

İzmir"den milletvekilliğine adaylığınızı koyacak mısınız?
Y.B: Önümüzdeki sene adayım. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olarak, kurulacak olan hükümette de kültür bakanı olarak hizmet etmek istiyorum.

ÖZGE BENİM ARKADAŞIM

Özge Özder"le birlikte yakalandığınız da yazıldı geçtiğimiz günlerde...
Y.B: Özge ve eşi Tansel (Öngel), yakın arkadaşlarım. Özge"yle Antalya"da yemek yedik, tuttular evli bir kadını benimle aşk yaşıyormuş gibi haber yaptılar! Bu ne zaman düzelecek bilmiyorum. 25 yaşında bir popçu olsam anlayacağım...

Peki bu konuda nasıl bir önlem almayı düşünüyorsunuz?
Y.B: Kimseyi mahkemeye vermemiştim ama şimdi bir-iki televizyon ve gazeteyle ilgili yasal süreci başlattım. Onlar da çok çirkin haberler olduğu ve özel olarak hedef gösterildiğim için. Sanırım en iyi yol bu. Artık öyle bir noktaya geldim ki, ne yaptığım işle ne de özel hayatımla ilgilenilsin istiyorum.

YENİ ALBÜM ATEŞ VE KÜL

Yeni albüm projeniz var mı?
Y.B: Bir yılı aşkın süredir yeni bir albümle uğraşıyordum, bitirdim. Çıkarmak için ramazanın geçmesini bekliyorum. “Ateş ve Kül” isimli bu 10"uncu albümüm, 25"inci yılıma geliyor. O yüzden 28 şarkıdan oluşan, çift CD"li bir albüm çıkaracağım. Bu yıl da bir sitcom"da yer alacağım. Fatih Aksoy"la anlaştım.

Nasıl bir rolü canlandıracaksınız?
- Karısı ölmüş, üç çocuklu bir adamı oynayacağım.

BEN HİÇ KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAM

İra Hrjapak"ı işten attırdığınız haberi yalan mı?
Y.B: Hayatım boyunca kimsenin hakkını yemedim ama hakkımı da yedirmedim. Haksızlığın, karşı tarafı dinlemeden hüküm verip yerin dibine sokanların karşısındayım. Hayatımı bayağı basitleştirdim, daha küçük bir yerde yaşamaya başladım. Bu saatten sonra aileme ayıracak zamana ihtiyacım var. Bakın, ben ilk albümümde tanınmış bir insanım. Bu büyük bir şans. Beş filmde oynamışım, Cannes"da Altın Palmiye"ye aday olmuşum, dört tane dizi çekmişim, üçü tam isabet olmuş. Yani halkın sevdiği işler yapmışım. Şansın yanında birazcık da insanlardan aldığım o hayır dualarıyla bir şeylerin sınırındayım. Benim ayağıma bir çivi bile batmamıştır bugüne kadar. Neden? Çünkü hiç kimsenin ekmeğiyle oynamam, kimsenin arkasından konuşmam.