Bu yıl 3. kez tertiplenen "sinemADA buluşalım" isimli nostaljik açık hava sineması etkinliği Ege Mahallesi, İkiçeşmelik Mahallesi, 7 Eylül İlköğretim Okulu önü, Türkmen Mahallesi Saydam Kliniği önü ve Meram Sitesi'nde gerçekleştirilecek.
Kuşadası Belediyesi'nin nostaljik yaz sineması keyfini yaşatan "sinemADA buluşalım" etkinliğinin ilk gösterimi, 12 Temmuz saat: 21.00'de Atatürk Meydanı'nda yapılacak. İlk gösterim dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz gazoz ve patlamış mısır dağıtılacak. "Aşk Tesadüfleri Sever " filminin gösterimi ile başlayacak olan sinema maratonunda, her hafta ayrı bir vizyon filmi gösterilecek. 21 Ağustos'a kadar 40 gün sürecek olan gösterimlerde sırasıyla "Av Mevsimi, Saklı Hayatlar, Sanctum, Eyvah Eyvah 2 ve Ya Sonra"
isimli filmler gösterilecek.
Amaçlarının Kuşadası'nı kültür ve sanat kenti yapmak olduğunu açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, belediye olarak anılarda kalan yaz sinemalarını Kuşadalılara yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Nostaljik yaz sinema keyfini bu yıl 3. kez gerçekleştirdiklerine dikkati çeken "Ekonomik krizde çoluğunu çocuğunu sinemaya götüremeyen ailelere destek olmak da amaçlarımızdan biri. Kuşadalıları kültür ve sanat etkinlikleriyle aralıksız buluşturmaya, kültür ve sanatı halkımızın ayağına getirmeye
devam edeceğiz. Önceki iki yılda mahallelerimizde halkımızın gösterdiği ilgili bizi bu konuda daha da cesaretlendirdi. Bu yıl daha fazla mahallemizde film gösterimi yapacağız" dedi.
(ZH-OK-Y)