6 Temmuz"daki ilk oturumda ilgili komisyonlara havale edilen 15 maddenin tamamı meclisten geçti. Aydın Belediyesi tarafından ihale yoluyla kiraya verilen büfelerin üçüncü şahıslara devrine izin verilmemesi konusu oybirliğiyle karara bağlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü"nün 2010-2012 yılları bütçesine Katı Atık Bertaraf Tesisi"nin işletilmesi ihalesi için ödenek tahsis edilmesi hususu görüşüldü.
Meclis tarafından oybirliğiyle kabul edilen bu konu hakkında bilgi veren Belediye Meclis Üyesi Uğur Alkanlı, Kocaeli Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisleri"nin işletilme şeklini araştıracaklarını belirterek, “Bu İl"de çok büyük bir tesis var. Önümüzdeki günlerde Kocaeli"ye gidip oradaki tesisi inceleyeceğiz. İşletilme şeklinin nasıl olduğuna bakacağız. Kendi bünyemizdeki tesisi Belediyemiz imkanlarıyla çalıştırmak daha verimli, daha ekonomik mi bunun da araştırmasını yapacağız. Amacımız Aydın Belediyesi"ne bir lira daha fazla parayı kazandırabilmek. Gelirlerimiz artırıp, giderlerimizi kısmak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
Meclis toplantısında, Efeler Mahallesi"nde bulunan Aydın Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, yine bu tesisin içinde yeni uygulamaya konulan Rehabilitasyon Havuzu sosyal tesisinin giriş-çıkış ücretleri belirlendi. Tam gün olarak uygulamaya konulacak yeni tarifeye göre; 18 yaş altı çocuklara 7.50 TL, tüm öğrencilere yine 7.50 TL, 18 yaş ve üzeri 10 TL, öğrencilere aylık abonelik 150 TL, 18 yaş üstü büyüklere de 200 TL olarak belirlendi.