Kuşadası"nda belediye ile cami imamının yol kavgası büyük tartışmaya neden oldu. Kuşadası Belediyesi ile Hanım Camii arasında kalan yola, şikayet üzerine Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından duvar örülmek istenmesi üzerine belediye zabıtaları ile imam karşı karşıya geldi.
Kuşadası"nda gerginlik yaratan olay, Kuşadası Belediye hizmet binasının bulunduğu M. Lütfi Suyolcu iş merkezi ile Hanım Camii arasında kalan Sabucalı Sokak yüzünden yaşandı. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önceden cami avlusunda bulunan imam evi için yeni iki daire tahsis eden Kuşadası Belediyesi, buradaki eski imam evini yıkmış ve camii imamı Ali Yılmaz, şehir merkezinde kalan caminin avlusundaki eski evden taşınmıştı.
Camii imamı ile belediye arasındaki tartışma bu kez, belediye binası ile camii arasında kalan Sabucalı Sokak"ın son bölümündeki yol için alevlendi. Sabucalı Sokak"ı Adnan Menderes Bulvarı gibi ana bir artere bağlayan bölümün büyük çoğunluğunun Vakıflar"a ait olması nedeniyle Vakıflar Bölge Müdürlüğü"ne şikayette bulunuldu. Şikayet üzerine inceleme yapan Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri, yolun büyük bölümünün kendi tapularında olduğunu tespit ettikten sonra taşeron bir firma ile anlaşarak, bugün yolu ortadan bölmeye kalktı. İş makineleri, traktörler ve ustalarla olay yerine gelen vakıfların taşeron firması yolu ortadan bölmek için duvar örmeye başlayınca olaya belediye zabıta ekipleri müdahale etti.
Yolun bir bölümünün Vakıflar"ın tapusunda olduğunu kabul eden zabıta yetkilileri, “Ancak, burası da kamuya açık bir yer ve bu yolun kapatılması önemli bir trafik sorunu yaratır. Duvarın yolun ortasından çekilmesiyle yol tamamen daralacak ve hizmet veremeyecek duruma gelecek“ diye tepki gösterdiler. Zabıtalar ve Camii İmamı ile Vakıflar yetkilileri arasındaki tartışmanın giderek büyümesi üzerine durum Vakıflar Bölge Müdürlüğü"ne iletilince, soruna çözüm bulunabilmesi amacıyla yolun ortadan bölünmesi ertelendi.
Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, tek amaçlarının Sabucalı Sokak"ı ana artere bağlamak olduğunu belirterek, “Vakıfların arazisini işgal etmek gibi bir niyetimiz yok. Biz daha önce karşılıksız olarak camii imamlarına iki yeni daire tahsis ettik. Şimdi de Vakıflar tapusundaki caminin tüm çevre düzenlemesini yapmak istiyoruz. Tek isteğimiz yolun biraz daha genişlemesi. Artık bu nokta şehir merkezinde kaldı. Sonuçta yol kamu için kullanılacak ve kimseye de bir zararı yok. Böyle bir konuda tartışma çıkarmak yanlış. Sayım Valimiz Mustafa Malay ile görüştüm, konuyu kendilerine ilettim. Bu konuda Vakıflar Bölge Müdürlüğü"nden anlayış bekliyoruz” dedi.