ARDAHAN'ın eski Belediye Başkanı DP'li Mikail Kayatürk'ün de aralarında bulunduğu toplam 11 kişi, `hizmet ve mal alımlarında mevzuata aykırı hareket etmek ve belediyeyi zarara uğratmak' suçundan tutuklandı. Ardahan Belediyesine 15 Haziran tarihinde polis tarafından yapılan baskında 37 kişi gözaltına alınmıştı.

Ardahan Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine 15 Haziran sabahı Ardahan Belediyesi'ne ve bazı adreslere baskın düzenledi. Baskında eski Belediye Başkanı Mikail Kayatürk evinde, 5 akaryakıt istasyonu sahibi işyerinde ve 31 pesonel de belediyede gözaltına alındı. Zanlıların `hizmet ve mal alımlarında mevzuata aykırı hareket ettikleri ve belediyeyi zarara uğrattıkları' iddia edildi. İlk gün verilen ifadeler sonucu belediye su tahsilat şefliğinde çalışan Tülay Kandemir tutuklanırken, sorguları tamamlanan diğer 36 zanlı dün mahkemeye çıkartıldı.

ESKİ BAŞKAN DA TUTUKLANDI

Bugün saat 03.30'a kadar devam eden duruşmada eski Belediye Başkanı Mikail Kayatürk ile birlikte akaryakıt istasyonu sahipleri İrfan Aktaş, Melih Aktürk, Ersoy Tunç, Cihat Yılmaz ve belediye çalışanları Bülent Avşar, Cengiz Demirci, Haşmet Demir, Emrah Avşar ile Metin Marancı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tülay Kendir ile birlikte tutuklanan sayısı 11'i bulurken, 26 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı