Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) Başaran Kurs Merkezi kursiyerleriyle bir araya gelen Uzmanı Dr. Neslihan Özkan, bel ağrıları, bel fıtığı ve bu hastalıkların tedavileri hakkında kursiyerleri bilgilendirdi. Özkan, bel ağrılarının toplumumuzda baş ağrısından sonra ilk sırada geldiğini söyledi.

"Bu tarz hastalıkların çaresi kendimizde gizlidir" diyen Özkan, "Bel ağrılarının çeşitli sebepleri vardır. Hareketsiz hayat, ağır kaldırma, uzun süre ayakta kalma, sabit pozisyonda uzun süre kalma, fazla kilo, yanlış oturma, sigara içme. Bel ağrılarının sebeplerinin çözümü kendimizde bitmektedir" dedi.

Bel fıtığının orta yaşlı ve yaşlı insanlarda görüldüğünün altını çizen Dr. Özkan, bel ile ilgili hiçbir sıkıntısı, şikayeti olmayan insanlarda bile görüldüğünü belirtti. Özkan şöyle konuştu:
"Bel fıtığından kaynaklanan rahatsızlıklar hareket kısıtlığı, vücudun dengesinin bir tarafa doğru eğilmesi, ilgili kaslarda güç azalması, idrar tutamama, cinsel bozukluklar gibi çeşitlendirilebilir."

Bel fıtığının tedavisinde doğru teşhisin önemine işaret eden Özkan, "Yanlış teşhis kötü neticeler doğurabilir. Tedavide dinleme, fizik tedavi ve rehabilitasyon, karın bel ve kalça kaslarını güçlendirici egzersizler önemlidir" diye konuştu.