Avusturya kampının takım için faydalı geçtiğini düşündüğünü ifade eden Ankaragücü Kaptanı Ceyhun Eriş, "Takım olarak iyi çalıştık. Haftasonu TSYD Kupası'nda son halimizi göreceğiz ve bizim için en ciddi hazırlık olacak. Kulüp içinde tabiki sıkıntılar var, ama biz çıkıp topumuzu oynayacağız. Sıkıntıları birebir zaten yaşıyoruz ve siz basın mensupları da bizim içimizde olduğunuzdan dolayı bunları biliyorsunuz. Takım kaptanı ve tecrübeli olsam bile takımın durumunu değerlendirecek kişiler bizler değiliz. Ne tür transferler yapılacağı, teknik direktör ve yönetim arasında olan bir konudur. Teknik direktör 'ihtiyaç var' diyorsa, yönetimin de bunu karşılaması gerekir" dedi.

Futbol olarak bu sezon çok umutlu olduklarını belirten Ceyhun Eriş, "Sıkıntılar yaşıyoruz ve bu sıkıntıların minimum düzeyde olması gerekiyor ki, 100. yılımıza daha iyi bir giriş yapalım. Ankaragücü, 100. yılını kutlayacak olan 4. takım. Futbolcular adına herşey keyifli olacak fakat bu keyfin sürmesi için herkesin üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Başta yönetim, taraftar ve futbolcuların görevlerini yapmaları gerekiyor. Futbol oynadığımız için İşin esas tarafında biz varız. Herkes üzerine düşen görevi yapacak, biz de çıkıp son noktayı futbolumuzla koyacağız. İnşallah sıkıntılar en kısa zamanda aşılır. Bahsettiğimiz sıkıntılar maddiyatla ilgilidir. Hepimiz işimizi severek yapıyoruz, ama futbol bizim mesleğimiz olduğu için para da önemli bizim için. Ve bunu çok uzun süre devam ettiremeyeceğiz. Ben 4-5 sene sonra bu işi bırakacağım. Devamında yapacağım bir mesleğim yok bundan dolayı birikimlerimle bir şeyler yapmaya çalışacağım, ama birikimlerimi alamazsam onları da yapamam. Sıkıntıyı çekmemize rağmen işimizi sevdiğimiz için sırtımızı dönemiyoruz. Herkes para için oynuyor. Bedava olsa kimse yapmaz, çünkü halısaha maçına benzemez. Her futbolcunun çevresinde bakmakla mükellef olduğu insanlar var. Emeğinizin karşılığını alamazsanız çevrenizdeki insanlara bakamazsınız. Sadece Ankaragücü değil, hiçbir takımın maddi sorun yaşamasını istemiyorum. Yurtdışına baktığınız zaman 90 milyon Euro gibi paralar döndüğünü görüyorsunuz. Herkesin üzerine düşen görevi layığıyla ve güzellikle yapması gerekiyor" diye konuştu.

Son olarak tecrübeli kaptan Ceyhun Eriş, bu sezonun Ankaragücü için güzel bir sezon olmasını istediğini belirterek, "Bu tesisin önünde futbolcuların Ankaragücü'nde oynamak için sıraya girmesi gerekiyor" dedi. - vatan