Şanlıurfa'da BDP'nin desteklediği bağımsız adaylardan birine ait seçim otobüsünde terör örgütü PKK'nın sözde marşının çalınmaması yönündeki uyarıyı dikkate almayan ve polise mukavemette bulunan gruba müdahale edildi. 
 
Alınan bilgiye göre, BDP'nin desteklediği bağımsız adaylardan birinin seçim bürosu ile bir derneğe birkaç gün arayla molotofkokteyli atılmasını protesto etmek isteyen grup Bahçelievler Mahallesi'nde toplandı.
 
Burada grup adına basın açıklaması yapan BDP İl Başkanı Müslüm Kaplan, olayın faillerinin bilindiğini ancak kim olduklarının açıklanmadığını iddia etti.
 
Daha sonra ellerinde dövizlerle ve slogan atarak Atatürk Bulvarı'na doğru ilerleyen grup, BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarından birinin seçim bürosunun bulunduğu binanın önünde beklemeye başladı. Bu sırada grubun yanına yaklaşan bağımsız adaylardan birine ait seçim otobüsünde terör örgütü PKK'nın sözde marşı çalınmaya başlandı. Polisin müziğin kapatılması yönündeki uyarısını dikkate almayan ve polise mukavemette bulunan gruba çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale etti. 
 
Taş atılması sonucu 3 polis memuru hafif yaralandı. 
 
İş yerleri ve araçların hasar gördüğü olayda 10 kişi gözaltına alındı.
 
AA