Ortak ATM'lere ilişkin tepkilerin sonu gelmiyor. Geçtiğimiz günlerde ortak ATM kullanımı ile ilgili Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince'nin 'O zaman gidin en fazla teşkilatı olan bankayı kullanın. Bedava hizmet yok' açıklamasını değerlendiren Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, hem Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nu hem de Rekabet Kurulu'nu göreve çağırdı.
PRİM KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

İfadeyi, haksız rekabete teşvik olarak değerlendiren Kaya, bu cümleyi de söyleyen yani Bankalar Birliği Başkanı'na yakıştıramadığını belirtti. 'Neredeyse tüm Türkiye'de en çok teşkilatı olan bankanın yani İş Bankası'nın da genel müdürü olma hasebiyle, kendi bankasına geçme çabasısır bu' diyen Kaya, bu durumu da rekabet kurallarına aykırı olarak değerlendirdi. Bu açıklamaların büyük bankalara prim kazandırmak amaçlı olduğunu ve bu yüzden BDDK'nın ayaklanması gerektiğini söyleyen Kaya sözlerine şöyle devam etti:

BİRİ 'DUR' DEMELİ

“Peki o zaman BDDK efsunlandı mı? Neden bu açıklamalar çıkıp bir şey demiyor. Rekabete aykırı davranışlara 'dur' denmeli. Biz tüketiciler zaten bedava hizmet beklentisinde değiliz. Ancak bunu adı tüketiciyi bilgilendirmemek. Yani bir nevi tüketicinin bilgisizliğinden yararlanarak kazanç sağlamak. Tüketiciyi yanıltarak hizmet vermek hukuka da insalığa da aykırı”


Kart affı sonucunda çuvalladık

Türkiye Bankalar Birliği, yeniden yapılandırılan kredi kartları ile ilgili istatistikleri açıkladı. TBB, 2009 yılı eylül ayı itibariyle protokol imzalanan kart sayısının 509 bin 253, protokolü bozulan kart sayısının 18 bin 538 olduğunu bildirdi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: 'Eylül 2009 dönemi itibariyle protokol imzalanan kart sayısı 509 bin 253 adet, kişi sayısı 458 bin 424 ve borç tutarı 1 milyar 515 milyon 40 bin 133 liradır. Protokolü bozulan kart sayısı 18 bin 538 adet, kişi sayısı 17 bin 839 ve borç tutarı 62 milyon 867 bin 450 lira olmuştur.'/yeni şafak