Spor spikerliğinden sonra sunuculukta da rüştünü ispat eden Burcu Esmersoy, güzel olmanın zorluklarını çok yaşadım ama artık zorlanmıyorum diyor: Programa katılan bazı konuklar kendilerini ön plana çıkarmak için gereksiz cinsel imalarda bulunuyor. Ama tuzağa düşüp onlara yardım etmiyorum

Türkiye'de bir kadın olarak yakaladığınız başarıyı neye bağlıyorsunuz?

Mesleğe ilk başladığımda kadın olmamdan dolayı birçok sorunla karşılaştım ama benim dominant bir tarafım vardır. Erkeklerin dünyasındaki başarılı oldum çünkü gerektiğinde sözümü geçirebilecek kadar kendinden emindim. Artık adını duyurmuş biriyim ve kimsenin bana o sıkıntıları tekrar yaşatmasına izin vermem.

Yekta Kopan'la sunduğunuz 'Yaz Gecesi Şovu' programında çekingen tavırlarınız eleştirilmişti...

Utangaç biri değilim. Böyle birinin ekran önünde bir meslek seçmesi de imkansız zaten. Bu eleştirileri iyi niyetli bulmuyorum. Sunduğum programda gereksiz yere cinselliği ima eden konukların tuzağına düşmem. Konuğum kendini öne çıkarmak için sürekli cinsel imalarda bulunuyorsa ona bu konuda yardımcı olmam.


OYUNCULUK İÇİN TEKLİF BEKLİYOR

Canlı yayın sırasında çok zorlandığınız bir olay geldi mi başınıza?
Bir keresinde alerjim tutmuştu ve yayının ortasında her yerim kızarmış ve gözlerim görmez olmuştu. Benim için çok zor bir andı ancak kimseye belli etmeden programı tamamladım. Konuklar açısından Yıldız Tilbe'nin katıldığı bölüm gerçekten zordu. Çünkü ne zaman ne olacağını önceden kestiremiyordum.

Kamera önü için bir sonraki adımınız nedir?

Aslında şu an olmak istediğim noktadayım diyebilirim. Kendimi kamera önü için uygun buluyorum. Ama bu konuda gelişmek ve daha iyi işler yapmak hedeflerim arasında tabii ki. Oyunculuk konusuna da yatkınım açıkçası. Henüz böyle bir teklif almadım ama alırsam değerlendiririm çünkü kendimi gösterebileceğime inanıyorum.

HER ZAMAN SEKSİ HİSSETMİYORUM

Kendinizi güzel buluyor musunuz?

Genel olarak cevap vermek zor bu soruya. Evet çoğu zaman buluyorum ama kendimi hiç beğenmediğim anlar da oluyor. Kendimi seksi hissettiğim anlar da değişkenlik gösteriyor. Zaten güzellik uğruna fazla uğraşlara giren biri de değilim. Bir tek cilt ve yüz kremi kullanırım o kadar.

Güzelliğinizin başarılarınızın önüne geçtiğini düşündüğünüz oldu mu?

Güzel olmanın zorluklarını yaşadım. İnsan kendini daha fazla ispatlamak zorunda kalıyor. Güzel olduğunuz için bir yerlere geldiğinizi düşünenlere sürekli 'boş' olmadığınızı kanıtlamak zorunda kalıyorsunuz. Önemli olan güzellikle bir yerlere gelmek değil. Ben önce spor spikerliği gibi insanın dış görünüşüyle doğrudan hiçbir ilgisi olmayan bir alanda kendimi gösterdim. Güzelliğim sonrasında mesleğimle birleşen bir özelliğim oldu.

Ekşi Sözlük eleştirilerini ciddiye almam

Sunuculuk anlamında 'Ekşi Sözlük' gibi televizyonculukla alakası olmayan ortamlar tarafından eleştirildiğim zamanlar oldu. Açıkçası bunu pek önemsemiyorum çünkü benim için bu işi anlayan isimlerin düşünceleri daha önemli. Meslek erbabı önemli isimler beni başarılı buluyor. Bu da bana yeter. Her eleştiriyi önemsemeye başlarsam boşu boşuna kendimi yıpratmış olurum. Yeri geldiğinde kulak tıkamak gerekiyor. - vatan