Adana Emniyet Müdürlüğünce Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ayakkabı dağıtıldı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, mahallelerde suç oranlarını azaltmak, bölgede sorunların çözümüne yardımcı olmak ve polis-halk ilişkisini yüksek tutmak amacıyla kurulan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, genel asayişin sağlanmasının yanı sıra sosyal projelere de imza atıyor.

Ramazan süresince 4 bin aileye gıda yardımında bulunan ekipler, bu kez de bir dernek ve şirketin desteğiyle maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına ulaştılar.

Belirledikleri ailelerin kapılarını, ellerinde ayakkabı paketleriyle çalan ekipler, evdeki çocukların yüzlerini bayram öncesi güldürmeyi başardılar. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğindeki 88 personel, 260 çift ayakkabıyı bayram öncesi ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ulaştırdı.

Daha önce yeni ayakkabı giymemiş, ailesinin ikinci el pazarından aldığı terlik ve yırtık ayakkabılarla bayramı geçirmek zorunda kalmış çocukların yardım dağıtımı sırasındaki sevinçleri gözlerine yansıdı.

Denizli Mahallesi'nde oturan ve bir süredir işsiz olan Savaş (37) ve Türkan Gider (34) çiftinin oğulları Barış (14), Yılmaz (13) ve Recep (11) de bayram öncesi yüzü gülen çocukların arasında yer alıyor.

Savaş Gider, işsiz olduğu için maddi sıkıntı yaşadıklarını, komşularının desteğiyle ayakta durmaya çalıştıklarını belirtti.

Ekiplerin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını, Ramazanda da gıda paketi yardımı yaptıklarını anlatan Gider, şunları kaydetti:

'Bayram öncesi çocuklarıma harçlık verememe ve giyecek ayakkabı bile alamamanın üzüntüsünü yaşıyordum. Bu üzüntüyü yaşarken, kapımızı ekipler çaldı. Onların dağıttığı gıda paketiyle 1 ayımızı geçirdik. Şimdi de bayramlık bir şey alamamanın üzüntüsünü yaşarken, çocuklarımıza ayakkabı hediye ettiler. Türk polisiyle her zaman gurur duyuyoruz. Bizleri yalnız bırakmadıkları için onlara minnettarız.'

Bayramlık ayakkabılarını hemen deneyen çocuklar, evlerine gelen ekiplere de teşekkür etti.


OKUL ÇOCUKLARINA DA YARDIM YAPACAKLAR


Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ise polisin sadece güvenliği sağlamak için görev yapmadığını, devletin sosyal yönüne de destek olduğunu vurguladı.

Basına birçok etkinliklerinin yansımadığını ifade eden Kesmez, şöyle konuştu:

'Biz yardımlarımızı sessizce sürdürmeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımız yoksul ailelerin bayramlık ve şeker ihtiyacını belirledi. Şimdi bunları karşılıyoruz. Okul döneminde de yardımlarımız sürecek. Bunun dışında yarın, kent genelinde 30 camide arkadaşlarımız vatandaşla bayramlaşacak. Bir mahallemizde kahvaltı yapmayı düşünüyoruz. Bayram namazından çıkanlarla bayramlaşıp onlarla iç içe olduğumuzu göstereceğiz.'/haber 7