Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, zaruri çalışması gereken personel dışındaki devlet memurlarının 15 Kasım Pazartesi günü öğlene kadar idari izinli sayılacağını açıkladı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Türk Milletinin ve İslam aleminin Kurban Bayramı"nı kutlayan Çiçek, devlet memurlarının arife günü öğlene kadar çalışması ile ilgili olarak, “Zaruri personel dışında, 15 Kasım Pazartesi günü öğleye kadar olan mesaiyi idari izinli sayıyoruz. Devlet dairelerinde böyle bir kararı geçmişte de almıştık” dedi.
Gençlik ajansı kurulacak
Çiçek, genç nüfusun stratejik noktada olduğunu söyleyerek, “Gençlik politikasının takibi ve koordinasyonu ile ilgili bir kurum kurulacak, bunun adı da Gençlik Ajansı olacak” dedi. Çiçek, şöyle konuştu: “TÜİK 2009 sonuçlarına göre Türkiye nüfusu 72 milyon 561 bin 312. Yüzde 52"si 30 yaşın, yüzde 34"ü ise 20 yaşın altında. Bu Stratejik bir değerdir, bunun iyi değerlendirilmesi gerekir. Türkiye gençlik ajansı adı altında Türk gençliğine sunulan hizmetleri bütün olarak ele alacak politika belirleme, koordinasyon, işbirliği ve araştırma faaliyetleri yürütecek.