Aydın'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 85"inci yıldönümü kutlamaları başladı. Bugün öğlen saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri ve dermekler adına çelenklerin bırakılmasının ardından Adnan Menderes Bulvarı'nda “Cumhuriyet Bağlılık Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Son aylarda artan terör olayları nedeniyle terör örgütü PKK'ya yönelik tepkilerini dile getirmek isteyen vatandaşlar, törenler sırasında protokolle birlikte yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında herkesin bayrak taşıması kutlama etkinliklerine ayrı bir renk kattı.
İlk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ile başlayan kutlamalarda daha sonra İstiklal Marşı okundu. Ardından protokol sırasına göre anıtın önüne çelenkler konuldu. Törene, Aydın Valisi Mustafa Malay, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, Belediye Başkanı İlhami Ortekiny, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Elvan Celep, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Zeynel Ilıca, Aydın milletvekilleri, siyasi partilerin il ve merkez ilçe başkanları, sivil toplum örgütü ve dernek temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.
Aydın Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenin ardından Vali Malay ve protokol üyelerinin de katıldığı “Cumhuriyete Bağlılık Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Protokol ile birlikte binlerce öğrenci ve vatandaş 10. Yıl Marşı eşliğinde Adnan Menderes Bulvarı güzergahında yürüyüşe başladı. Yürüyüşe ellerindeki bayraklarla katılan öğrenci ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, birçok vatandaş ve işyeri sahibi caddelerden ve evlerinin balkonlarından alkış tutarak ve bayrak sallayarak yürüyüşe destek verdi.
Kortejin tekrar Atatürk Meydanı'na gelmesi ile Aydın'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ilk bölümü tamamlanmış oldu. Kutlamalara yarın sabah saatlerinde Aydın Valiliğinde yapılacak olan programla birlikte devam edileceği belirtildi.