Akıllı telefonlar artık lüks değil. 7’den 70’e herkesin ilgi alanına giren ve sahip olmak istediği akıllı telefonlarda son aylarda ciddi bir fiyat devrimi yaşanıyor. Cihaz üreticilerinin neredeyse bayram harçlıklarıyla alınabilecek cihaz üretimi ve satışı için yaptıkları rekabet tüketiciye yarıyor. Pahada hafif olsa da özellik bakımından binlerce liralık modellere kafa tutan bu cihazlarda, 3G’den 5 megapiksel kameraya, dokunmatik ekrandan mobil ödemeye kadar birçok özellik bulunuyor. Hatta GSM operatörlerinin özel kampanyaları ile taksitler 10 TL’ye kadar düşüyor. 
 
Özellikle ‘200 dolarlık iPhone 4 çıkacak’ haberi Apple’ın en dişli rakiplerini harekete geçirdi. Samsung ve Nokia, ucuza satmayı planladığı telefon modellerini arka arkaya tanıttı. Nokia, 180 euro bedelle satmayı düşündüğü yeni Symbian Belle işletim sistemli modellerini tanıtırken, Samsung ise 200 doların altında satacağı Galaxy’nin yeni modellerini satışa sundu. 
 
Mobil ödeme var 
Turkcell’in satışa sunduğu T20’yi rakiplerinden ayıran özellik NFC yani yakın alan iletişimi ile mobil ödeme gerçekleştirebilmesi. Android 2.3 işletim sistemine sahip olan cihaz, kontratlı satışın yanı sıra 460 TL’den satılıyor. 
 
Fiyatı ile dikkat çekiyor 
Vodafone’un Türkiye’ye getirdiği Vodafone 945, 345 TL’lik fiyatı ile gözde modellerden. Android 2.1 Eclair’ı kullanan telefonda, 3G, 3.2 inç dokunmatik ekran ve 5 megapiksellik kamera bulunuyor. 
 
HD video kaydı 
Çinli Huawei, Ideos X5 modeli ile ön plana çıkıyor. Cihaz, 720p HD video kaydı ile dikkat çekiyor. 3G, Wi-Fi, 3.8 inç dokunmatik ekran, 5MP kamera özellikleri bulunan cihazın fiyatı ise 550 TL. 
 
Klavyeli ve dokunmatik 
Dokunmatik klavye kullanmaya ısınamayanların tercihi, QWERTY klavyesi bulunan General Mobile Fox. Boyut olarak rakiplerinden daha küçük olan cihazda 2.6 inç dokunmatik ekran bulunuyor. Telefonun fiyatı 500 TL. 
 
En ucuz Galaxy 
Samsung, Galaxy Fit S5670 ucuz kategoride yerini alıyor. İşletim sistemi olarak Android 2.2 Froyo kullanan telefon, 3G ve Wi-Fi bağlantılarına sahip. Cihaz, yaklaşık 580 lira ile raflarda yerini alıyor. 
 
Çevreci akıllı telefon C5-03 
Nokia, C5-03 modeli ile çevrecilerin beğenisini kazanıyor. Çünkü cihazın yüzde 80’i geri dönüştürülebiliyor. 3G ve Wi-Fi bağlantı noktaları bulunan telefon 475 TL’ye satılıyor.